Det er ikke nogen hemmelighed, at de fleste danskere har en airfryer stående i køkkenet. Køkkenapparatet var øverst på utallige danskeres ønskelister til jul, og i dag vil mange helt sikkert beskrive den som uundværlig.
Selvom flere er af den opfattelse, at man kan lave alt i en airfryer, så er der flere ting man skal holde sig fra at proppe i den.
Ifølge en fødevareekspert ved navn Brenda Peralta er der især én populær madvare, som kan være direkte farlig at tilberede en airfryer, og derfor advarer hun nu mod at gøre det.
Sådan skriver det britiske medie The Mirror.
Udover at det kan være en ganske svær opgave at tilberede bacon i det populære apparat, så kan det også resultere i, at røg og ubehagelige lufte spreder sig i dit hjem, forklarer eksperten.
Hun påpeger også, at man - ved at tilberede bacon i airfryeren - risikerer, at dele af baconet ikke koger helt igennem, hvilket øger risikoen for madforgiftning.
Kan gøre skade på apparatet
Selvom man kigger bort fra de sundhedsmæssige bekymringer, så er det stadig ikke nogen god idé at gøre sit bacon klar til spisebordet ved hjælp af en airfryer:
"Baconfedtet kan sprøjte ud over airfryerens varmeelement, hvilket får det til at begynde at ryge, før en lugt af brændt mad fylder lokalet", siger Brenda Peralta.
Afslutningsvist påpeger hun, at baconstrimler er tynde og delikate, hvilket gør dem vanskelige at vende eller fjerne fra airfryer-kurven uden at de går i stykker.
Mens airfryers forsætter med at indtage de danske køkkener, opfordres brugere til at tænke sig om en ekstra gang, før de lægger bacon i apparatet.