De færreste er klar over det: Disse fire fødevarer, bør du aldrig må smide i køleskabet

Af: Amalie L.

|

26/11/2024

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Smider du også disse fødevarer i køleskabet?

Lige nu læser andre også

Det virker måske som sund fornuft at smide al mad i køleskabet for at få den til at holde længere, men faktisk kan den kulde, vi tror beskytter vores fødevarer, nogle gange gøre mere skade end gavn. 

Ifølge professor Amparo Gamero fra Universitat Oberta de Catalunya (UOC) er der fire fødevarer, som helst skal holdes langt væk fra køleskabets iskolde hylder. Og ja, nogle af dem kommer nok bag på dig!

Det skriver det britiske medie Express.

Hvidløg

Hvidløg er en sand superingrediens med sine antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaber. Men hvis du propper dem i køleskabet, kan de begynde at spire og få en bitter smag. Gamero anbefaler i stedet, at du opbevarer dem ved cirka 15 grader – og hold dem væk fra kartofler! Hvidløg og kartofler afgiver nemlig gasser, der får hinanden til at spire hurtigere.

Brød

Har du nogensinde undret dig over, hvorfor dit brød bliver så tørt og kedeligt i køleskabet? Det skyldes, at kulden suger al tekstur og smag ud af det, siger Gamero.

Chokolade

Chokoladeelskere, pas på! Kulde kan ødelægge chokoladens glatte og cremede konsistens. For at bevare dens lækre tekstur skal den opbevares et køligt sted væk fra direkte lys – men aldrig i køleskabet.

Bananer

Sidst, men ikke mindst, bananer. Hvis de kommer på køl for tidligt, bliver de hårde og smagsløse. Lad dem hellere ligge fremme og modne naturligt.

Så næste gang du står med hånden på køleskabsdøren, tænk dig om. Nogle fødevarer trives bedst uden for køleskabet!

Anbefalet til dig