Én metode slog alle de andre i test: Sådan får du bananer til at holde længst muligt

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Én metode er angiveligt bedre end alle de andre.

Lige nu læser andre også

Bananer.

Vi elsker dem, vi spiser dem, og vi køber dem i store mængder.

Der er kun én ting, der ikke er så sjov ved dem. Før man når at sige "smoothie", har de skiftet farve fra solgul til trist brun, og det er ikke ligefrem appetitvækkende.

Heldigvis er der håb for dig og din frugtskål.

Bananer er blandt verdens mest populære frugter, og det er ikke svært at forstå hvorfor.

De smager godt, er nemme at have med i tasken, og så er de pakket med næring. Desværre modner de i raketfart, fordi ethylen, som bananen selv udsender, fungerer lidt som en intern speeder for modningsprocessen.

Men hvad gør man så, hvis man ikke vil spise alle sine nyindkøbte bananer på få dage? Det svarer mediet Next Level Padel på.

En klar vindermetode

Fødevareekspert og content creator, Montserrat Meléndez, besluttede sig forleden for at tage kampen op med bananens modningsproces.

Hun lavede et lille eksperiment, hvor hun testede tre opbevaringsmetoder over seks dage.

Én banan fik pakket stilken ind i sølvpapir, én kom i en plastikpose, og én blev smidt direkte i køleskabet.

Resultatet? Køleskabet vandt.

Kulden bremsede produktionen af ethylen, og bananen holdt sig pænest. Plastikposen fungerede også okay, mens sølvpapiret havde minimal effekt.

Skil dem ad

Hvis du vil optimere dine bananers levetid, så bør du også skille dem ad.

Når de ikke ligger og krammer hinanden, falder ethylen-niveauet, og de modner derfor langsommere.

Næste gang du står med en klase bananer og drømmer om at få dem til at holde hele ugen, så ved du, hvad du skal gøre.

Anbefalet til dig