Har du hørt om mikrogrønt? Hjemmedyrket grønt på kun 7 dage

Af: Amalie L.

|

14/10/2024

Livsstil
Genrefoto: Pixabay
Genrefoto: Pixabay
Du behøver ikke nogen have, og det kan gøres på meget lidt plads.

Lige nu læser andre også

Har du en drøm om at høste din egen mad, men tålmodighed er ikke lige din stærke side? Måske synes du, at tanken om at vente flere måneder på en tomat eller en salat er lidt for langsom?

Frygt ej – der er en hurtigere vej til hjemmedyrket mad! Sig hej til mikrogrønt, den hurtigvoksende type af grønt, som du kan dyrke på din egen vindueskarm, og som er klar til at spise på kun en uge.

Det skriver det britiske medie Mirror.

Kræver ikke noget udstyr

Selvom mange af os forbinder hjemmedyrkede grøntsager med drivhuse og store haver, så kræver mikrogrønt ingen af delene. Faktisk behøver du hverken en stor have, specialudstyr eller meget tid. 

Alt, hvad du skal bruge, er et lille vindue og lidt kompost – og på bare syv dage kan du nyde den første høst.

Hvad er mikrogrønt?
Mikrogrønt er små planter, som du høster, inden de når deres fulde størrelse. Selvom de er små, er de fyldt med næringsstoffer som magnesium, vitamin C og folat. Du kan bruge dem i alt fra supper og omeletter til salater og sandwiches. 

Der er mange slags at vælge imellem – radiser, broccoli, spinat, og mange flere – og nogle er klar til høst allerede efter en uge.

Ifølge Gardeners' World er det supernemt at dyrke mikrogrønt. Man skal blot så frøene i noget kompost i en jævnt fordelt linje. Derefter placeres de i lys og vandes let.

Når de små planter har vokset sig klar, kan du enten klippe dem ved roden eller hive dem op med rødderne. Vil du have en konstant forsyning af frisk mikrogrønt? Så bare fortsæt med at så nye frø hver uge!

Så lang tid tager det før de er spiseklare

Radiser: 7 dage 

Koriander: 14 dage 

Broccoli: 7 dage 

Spinat: 10 dage 

Rødbede: 10 dage 

Rucola: 7 dage 

Fennikel: 10 dage 

Anbefalet til dig