Her er grunden til, at du skal undgå at putte brød i fryseren

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er flere gode grunde til at lade være.

Lige nu læser andre også

Mange danskere propper brød i fryseren med jævne mellemrum.

Selvom en tur i fryseren forlænger brødets holdbarhed, så er der flere ulemper ved at spise optøet brød.

Først og fremmest skriver mediet Danseur, at frysning af brød kan føre en væsentlig forringelse af kvaliteten. Når brød kommer fra fryseren bliver det hurtigt tørt eller sejt - og det er der ingen, der bryder sig om.

Derudover kan brød, der optøs ved stuetemperatur, let blive et paradis for bakterier og skimmelsvamp.

Med andre ord kan optøet brød altså udgøre en sundhedsrisiko, hvis brødet ikke spises med det samme.

Sådan opbevarer du brød bedst

Det er dog svært at holde sig helt fra at fryse brød ned, og derfor kommer mediet med en guide til, hvordan du fryser brød ned på 'den bedste måde':

  1. Skær brødet i skiver, så du kun optør, hvad du har brug for.

  2. Brug lufttætte poser eller husholdningsfilm for at beskytte brødet mod frostdannelse.

  3. Optø brød i køleskabet eller lun det i ovnen for at undgå bakterievækst.

Selvom det kan være praktisk at fryse brød ned, er det værd at overveje andre løsninger, herunder at købe mindre mængder brød eller opbevare det i en brødkasse, for at bevare den bedste smag og kvalitet.

Sundhed og nydelse går ofte hånd i hånd – og det gælder bestemt også, når det kommer til brød.

Anbefalet til dig