Hverken eddike eller citron: Her er de professionelles trick til at fjerne kalk

Livsstil
Foto: Shutterstock
De professionelle benytter sig af en særlig metode.

Lige nu læser andre også

Hvis du døjer med kalkaflejringer på håndvasken til dagligt, er der gode nyheder til dig.

Det viser sig nemlig, at du hverken behøver at bruge lang tid eller købe dyre rengøringsmidler, som er fyldt med kemikalier.

Sagen er den, at der findes en effektiv og naturlig løsning, som kan fjerne kalk på få minutter - og så skal du endda bare bruge et par ingredienser, som du sikkert allerede har derhjemme.

Sådan skriver det italienske medie CP Beata Vergine di Lourdes.

Kalkaflejringer er et problem, som de fleste danskere kæmper med.

Over tid kan de få vandhaner og vaskefacader til at se matte ud, og derudover kan de også påvirke funktionaliteten.

For at komme problemet til livs, er der mange, der vælger at benytte sig af enten eddike eller citron, men rengøringseksperter påpeger nu, at der findes en mere effektiv metode.

To ingredienser

De professionelles metode kræver kun to ingredienser - nærmere bestemt citronsyre og natron.

Den særlige duo danner tilsammen et middel, der hurtigt og nemt fjerner selv de mest genstridige kalkrester fra din vandhane.

Heldigvis er processen meget enkel og kræver ikke det store af dig.

Først skal du opløse to spiseskefulde citronsyre i en kop varmt vand. Når det er gjort, skal du påføre din blanding på de overflader, der er ramt af kalk.

Du kan med fordel gribe ud efter en klud, når dette skal gøres. Efter blandingen er fordelt, skal den have lov at sidde i 10-15 minutter.

Når tiden er gået, drysses lidt natron på overfladerne, og derefter kan du forsigtigt begynde at skrubbe med en svamp.

Til sidst skylles overfladerne med rent vand og tørres grundigt af, så nye kalkaflejringer ikke dannes med det samme.

Mest læste

Disse 4 grøntsager skal du aldrig spise rå Der er masser af rå grøntsager, som er sunde og nærende at spise rå, så længe de bliver vasket grundigt. Der er dog også nogle rå grøntsager, som kan være usunde og endda farlige at indtage.
Derfor skal du aldrig koge et koldt æg Du bør aldrig tage et æg direkte fra køleskabet, og herefter lægge det ned i kogende vand.

Anbefalet til dig