Fryseren er guld værd for os, da vi kan bruge den til at opbevare vores mad og nyde sæsonspecifikke råvarer året rundt.
Men hvor længe kan forskellige typer madvarer egentlig holde sig i fryseren, uden at kvaliteten forringes?
Det kaster det polske medie Pysznosci nu lys over.
Brug en airfryer når kødet skal tøes op
Produkt
Navn
Pris
Forhandler
Først og fremmest er det værd at nævne, at det er vigtigt at kende disse grænser, da de kan få stor betydning for sundheden og smagen af dine måltider.
Forskellige grænser
Kød, fisk, frugt og grøntsager kan fryses, men hver type har sin grænse.
Frugt og grøntsager holder sig bedst – op til et år – fordi deres lave vandindhold mindsker risikoen for fryseskader.
Okse- og kalvekød kan fryses i op til otte måneder, mens svinekød holder sig godt i seks måneder. Dertil skal det nævnes, at hakket kød ikke bør opbevares i fryseren længere end to måneder, da det hurtigere mister sin kvalitet.
Fjerkræ bør dog spises inden for tre måneder, da dets højere vandindhold gør dem mere sårbare over for kvalitetsforringelse. Fisk kan ligge i fryseren i tre til fire måneder - afhængig af fiskearten.
Korrekt nedfrysning og optøning
For at bevare kvaliteten af frosne madvarer længst muligt er der et par simple regler, man bør følge.
Først og fremmest er det vigtigt at dele maden op i mindre portioner, så du ikke behøver tage alt op på én gang.
Derudover skriver mediet, at du med fordel kan bruge tætte fryseposer eller beholdere, der forhindrer udtørring og beskytter mod lugt.
Når du skal dine madvarer op, bør det altid ske i køleskabet, da det mindsker risikoen for bakterievækst.