Danskerne er vilde med kartofler.
Vi bruger dem i et hav af retter, og vi tilbereder dem på flere forskellige måder, hvorfor de efterhånden er blevet uundværlige på de fleste aftensmadsborde.
Dog er det hele ikke så rosenrødt, som det lyder.
Alt for mange oplever det udbredte problem med spirer på kartoflerne, når de skal tilberedes. Heldigvis findes der ifølge mediet Redactie24 et simpelt trick, der løser udfordringen med et snuptag.
Opbevaring gør forskellen
Kartofler har en tendens til at spire, når de udsættes for lys og varme.
Derfor er det vigtigt at opbevare dem et køligt, mørkt og godt ventileret sted - for eksempel i en kælder.
Temperaturen bør ideelt set ligge mellem 4 og 10 grader. Hvis temperaturen er højere vil kartoflerne hurtigere begynde at danne spirer.
Selvom det lyder som en røverhistorie, så er det faktisk også en god idé at være opmærksom på placeringen af løg.
Hvis kartofler opbevares tæt på løg, vil løgenes naturlige gasudskillelse fremskynde kartoflernes spireproces, hvorfor du med fordel kan holde de to ting adskilt.
Derudover bør du vælge papirsposer frem for plastikposer, når det kommer til opbevaring af kartofler.
Papirsposer lader nemlig kartoflerne ånde og reducerer fugt, hvilket mindsker risikoen for spirer.
Æbletricket
Hvis du vil prøve noget lidt alternativt, kan du placere et æble sammen med dine kartofler, da det hjælper med at holde spirer på afstand.
Tricket virker ved, at æbler udsender ethylengas, som forsinker kartoflernes spiringsproces.
Det står klart, at korrekt opbevaring af kartofler kan forlænge deres levetid markant, og hvis du ofte døjer med spirer, kan du prøve et eller flere af de tips, du er blevet præsenteret for i artiklen her.