At mestre tilberedningen af en perfekt bøf kræver sin mand i køkkenet.
Mange hjemmekokke kæmper med at opnå den rette balance mellem en sprød skorpe og en saftig indre kerne, men måske er der en løsning på udfordringerne tættere på, en mange er klar over.
For dem, der er på udkig efter en nem løsning, der samtidig tilbereder uden den store mængde fedt og olie, kan en airfryer være svaret.
Den populære køkkenmaskine har vundet indpas i mange hjem og er i stand til at tilberede en bøf til perfektion med minimal indsats.
Det skriver Chip.
Sådan gør du
Forvarm Airfryeren til 200°C i 3 minutter (selvom forvarmning normalt ikke er nødvendig for mange enheder!).
En bøf med en tykkelse på 1,5 cm skal stege i præcis 8 minutter ved 200°C for at opnå medium tilberedning.
Tilføj et ekstra minut for hver yderligere halv centimeter i tykkelsen. En filet på 4 cm vil derfor kræve 13 minutter.
Lad kødet hvile på en forvarmet tallerken i yderligere 3 minutter.
Kvaliteten af kødet spiller dog en afgørende rolle.
Det anbefales at investere i økologisk og høj kvalitet, for resultatet afhænger i høj grad af råvarerne. Som en bonus kan det betale sig at sikre, at bøfferne har ensartet tykkelse, hvis du tilbereder flere på én gang.
På den måde opnår du en jævn tilberedning.