Efter 100 år i Danmark: Her er danskernes 5 favoritter af Toms Chokolade

Af: Mie M.B

|

30/01/2024

Mad
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Det populære chokolademærke kan i år fejre 100 års jubilæum

Lige nu læser andre også

I år fejrer Toms, Danmarks ikoniske chokoladevirksomhed, sit 100-års jubilæum. Startet i 1924 i et beskedent fabrikslokale på Amager af apotekerne Hans Trojel og Victor H. Meyer, har Toms udviklet sig til at blive en national sødmeinstitution med hovedsæde i Ballerup, kendt som 'Chokoladekrydset'. Det skriver TV 2.

Toms’ rejse begyndte med en lille rød æske pastiller, designet til at lindre hæse og hostende halse. Dette var startskuddet til et eventyr, hvor Trojel og Meyer begyndte at fremstille slik til automater under navnet Tom – et navn, der senere ændrede sig til Toms, da kunderne fejlagtigt troede, automaterne var tomme.

Gennem årene har Toms introduceret et væld af produkter, hvoraf nogle er blevet faste favoritter i Danmark. Niklas Kærgaard Jørgensen, pressemedarbejder hos Toms, fortæller om danskernes Top 5 favoritter.

På toppen af listen finder vi Guldbarren, en klassiker siden 1932, der har gennemgået adskillige opdateringer. Andenpladsen indtages af Anthon Berg Marcipanbrød, som blev en del af Toms Gruppen i 1954, og som oprindeligt stammer fra 1884. Anthon Berg Guldæsken, lanceret i 1940'erne som Danmarks første gaveæske med chokolade, indtager tredjepladsen.

Toms Skildpadder, som hvert år nydes af danskerne i over 40 millioner eksemplarer, ligger på en solid fjerdeplads. Yankie Bar, uændret siden 1946, runder top fem af.

Mens Toms fejrer deres historiske milepæl, ser virksomheden også fremad. De forbereder lanceringen af nye produkter i forbindelse med deres 100-årsfødselsdag, selvom detaljerne om disse fortsat er hemmelige.

Anbefalet til dig