Ernæringsekspert deler klar advarsel: Her er 7 frosne fødevarer, du skal stoppe med at spise

Mad
Foto: Shutterstock.com
Der kan være mange fordele forbundet med frosne måltider, men der er især syv frosne fødevarer, som du skal stoppe med at spise med det samme.

Mest læste i dag

Frosne fødevarer har altid været populære. Når leveomkostningerne stiger, er det en god idé at fylde fryseren med mad, der kan holde i måneder.

Men ifølge ernæringsekspert Signe Svanfeldt fra Lifesum er der nogle frosne fødevarer, du bør undgå. Til The Sun forklarer Signe, at visse frosne fødevarer er gode for vores helbred.

"Der er mange gode muligheder fyldt med næringsstoffer og kostfibre, som frosset fuldkornsbrød, grøntsager, frugt og bær. Men der er også frosne fødevarer, der er har få næringsstoffer og højt indhold af natrium, mættet fedt og tilsat sukker," siger hun.

"Vi bør spise disse i mindre mængder, da et højt indtag af dem kan øge risikoen for hjerte-kar-sygdomme, type-2 diabetes og fedme."

Hvad er de værste syndere? Det kan du blive klogere på herunder:

1. Pizzaer

Pizzaer er en lækker måde at forkæle sig selv på, men mange frosne pizzaer har tykke skorper og er ofte toppet med forarbejdet kød.

"De har et højt indhold af natrium og mættet fedt, hvilket kan øge risikoen for hjerte-kar-sygdomme og fedme, hvis de spises i store mængder," siger Signe.

2. Bagværk

Bagværk er en lækker morgenmad og passer perfekt til en kop te eller kaffe. Men Signe siger, at de typisk indeholder alt for meget mættet fedt.

"Dette øger risikoen for hjerte-kar-sygdomme og tilsat sukker, som kan øge risikoen for type-2 diabetes og fedme," tilføjer hun.

3. Friturestegt mad

Selvom de kan være lækre, har friturestegt mad - især dem, der er frosne med tilsatte konserveringsmidler - et meget højt indhold af både mættet fedt og natrium.

"At spise store mængder af disse fødevarer er forbundet med øget risiko for hjerte-kar-sygdomme og fedme," siger Signe.

4. Pølser

Det er noget, der spises meget i Danmark om sommeren, hvor de kommer på grillen. De har dog en tendens til at have et højt indhold af mættet fedt og natrium, siger Signe.

Hvis de spises i store mængder, er pølser forbundet med øget risiko for hjerte-kar-sygdomme og fedme, tilføjer hun.

5. Færdigretter

De er hurtige og praktiske, men de har tendens til at have et højt indhold mættet fedt og natrium, hvilket kan øge risikoen for hjerte-kar-sygdomme og fedme, siger Signe.

Derfor er det vigtigt, at du ikke spiser for mange af disse, selvom du har svært ved at finde tid eller lyst til at lave mad i dagligdagen.

6. Pommes frites

Hvis du køber frosne pommes frites, skal du altid tjekke ingredienserne, da de ofte indeholder tilsat olie og salt. Det samme gælder, hvis du bestiller take-away, da de fleste store mærker bruger frosne pommes frites.

"Når du bestiller pommes frites, får du også en stor portion fedt og kalorier," siger diætist Janet Coleman, der arbejder for ConsumerMag.

7. Tærte

En hyggelig og nærende mad, der uden tvivl giver en god følelse. Men en ekspert spørger, om det er værd at gå på kompromis med dit helbred for det.

"Der er begrænset ernæringsmæssig værdi i dette produkt. De overskydende kalorier og fedt kan føre til vægtøgning," siger Allison Tallman, registreret diætist hos SportingSmiles, til Fox.

Den ernæringsmæssige værdi af mad ændrer sig ikke, når du fryser det, men fødevarer, der er produceret til at blive frosset ned, har nogle gange tilsatte ingredienser for at bevare dem.

Signe tilføjer, at hvis du vil finde fødevarer, der er rigere på næringsstoffer og har mindre natrium, tilsat sukker og mættet fedt, skal du altid tjekke indholdet af varerne på forhånd.

"Det er dog vigtigt at huske, at ingen fødevarer eller næringsstoffer er så usunde, at du helt skal udelukke dem fra din kost. Det handler om at have en balanceret og varieret kost i overensstemmelse med dit energibehov," tilføjer hun.

Anbefalet til dig