Ekspert afslører: Her skal du IKKE opbevare dit brød

Af: Thea Andersen

|

06/11/2023

Mad
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Ved at opbevare det rigtigt, kan du få dit brød til at holde sig frisk i længere tid.

Lige nu læser andre også

Brød er en af de madvarer, vi oftest smider ud - og der er flere faktorer, der kan få det til at blive tørt og mugne hurtigere.

De mest tydelige tegn på, at brødet er gået forbi sin bedst før-dato, ses ofte i konsistensen, idet tørt og hårdt brød ofte er tegn på, at det er blevet for gammelt.

På trods af at det måske ikke virker eller ser særligt indbydende ud, er brødet stadig sikkert at spise, så længe der ikke er mug på det.

Det skriver Daily Record.

Der er dog måder at forlænge brødets friskhed på, og det hele afhænger af, hvor du opbevarer det.

Sophie Carey, bageriudviklingschef hos Matthews Cotswold Flour, har delt hendes bedste tips til opbevaring af brød.

Eksperten indledte med at nævne, hvor brød "aldrig" bør opbevares, da det kan påvirke smagen og friskheden, ifølge Express.co.uk.

"Brød skal aldrig opbevares i køleskabet! Selvom den køligere temperatur i køleskabet bremser væksten af mug, vil kølige forhold fremskynde brødets udtørring, hvilket gør det ubrugeligt langt tid før, det bliver muggent. Dette skyldes, at stivelsen i brødet krystalliserer igen, når det køles ned."

I stedet er det bedst at fryse deres brød, men for de allerbedste resultater skal man sørge for at dobbeltindpakke ens brød.

"Dette forhindrer brødet i at udvikle frostskader og hjælper med at holde det friskt," fortalte hun.

En "god måde" at genopfriske frossent brød er at lade det tø op ved stuetemperatur, drysse det med lidt vand og derefter bage det ved 180 grader i 10 minutter.

Eksperten hævdede, at dette ville få huset til at dufte fantastisk, og "brødet vil smage lige så friskt som den dag, du fik det."

For brød, der opbevares uden for fryseren, bemærkede Sophie, at det "bedste sted" at opbevare det er i en tætsluttende brødkasse på køkkenbordet i stedet for i en plastikpose.

"At holde brød frisk betyder at opbevare det ved en stabil kølig temperatur, væk fra direkte sollys og skadedyr," udtalte Sophie Carey og tilføjede:

Brødet bør aldrig opbevares direkte i en plastikpose, da plastikposen forhindrer brødet i at "ånde", hvilket holder fugtigheden inde i posen og skaber det perfekte miljø for mugdannelse.

Hvis det opbevares korrekt, bør dit brød holde sig friskt i cirka tre til fem dage.

Anbefalet til dig