Farvel til torsken: Danskerne vælger i stedet denne nytårstrend

Af: Alberte B. C.

|

31/12/2024

Mad
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Derfor går torsken af mode

Lige nu læser andre også

Nytårsaften nærmer sig, og traditionerne omkring maden er under forandring.

Selvom oksemørbraden fortsat er den ubestridte konge på mange nytårsborde, er torsken, som engang var en fast bestanddel af årets sidste måltid, ved at glide ud af favoritterne.

Hos Søren Henriksen fra Karrebæksminde Seafood er skaldyr som hummer, kongekrabber og tigerrejer nu de nye stjerner.

“Det er ikke længere én ting, der er populær, men en hel masse... For første gang i år har vi fået bestillinger på kongekrabber,” forklarer han til TV2 ØST.

Den faldende popularitet af nytårstorsken skyldes blandt andet de stigende priser.

I dag koster torsken op til fem gange mere end for blot fem år siden, hvilket gør den mindre tilgængelig for mange.

Personligt finder Søren Henriksen ikke torsken særligt spændende.

“Jeg plejer at kalde det fattigmandsfisken. Den er jo ikke særligt spændende, medmindre man gør en masse ved den,” siger han.

På kødsiden oplever Jacob Nielsen fra Mad med mere – Slagter Jacob i Kalundborg en helt anden trend.

Hans tre-retters nytårsmenu, som blandt andet indeholder oksemørbrad, er en kæmpe succes.

Ud over den klassiske oksemørbrad har udskæringen krogmodnet cote de boeuf også vundet indpas, især efter corona.

En særlig bestseller op til årets nytårsaften er Beef Wellington – en indbagt oksemørbrad med svampe og skinke.

Jacob Nielsen og hans team måtte tidligere på dagen producere ekstra for at imødekomme efterspørgslen.

Mens torsken er på vej ud, og skaldyrene stormer frem, står det klart, at oksekødet fortsat har en solid plads på nytårsbordet i Danmark.

Anbefalet til dig