Hvidløg har mange egenskaber og fordele. Det er en ingrediens, der bør indgå i kosten hele året, men især i løbet af vinteren er det en god idé at sørge for at spise hvidløg. En diætist har valgt at afsløre en række af de fordele, du måske er gået glip af, hvis du ikke spiser nok hvidløg.
På hjemmesiden HealthShots fremhæver Gauri Anand nogle af fordelene ved at spise hvidløg og gøre det til en del af din daglige kost. Her er det især bagt hvidløg, der er i fokus, da det ifølge Anand er noget, der er talrige fordele forbundet med.
For at tilberede det skal du blot skære hvidløgshovedet over på midten og lægge det i ovnen i nogle minutter, indtil det bliver karamelliseret.
Her er fordelene ved at spise hvidløg om vinteren:
Styrker immunforsvaret: "Hvidløg indeholder antioxidanter og stoffer som allicin, der hjælper med at styrke immunforsvaret."
Rigt på antiinflammatoriske egenskaber: "Det kan lindre symptomer på gigt, inflammatorisk tarmsygdom og astma."
Styrker hjertet: "Hvidløg hjælper med at afslappe blodkarrene, forbedre blodgennemstrømningen og reducere risikoen for blodpropper."
Forbedrer fordøjelsen: "Det fremmer en bedre fordøjelse og lindrer symptomer på fordøjelsesbesvær og oppustethed."
Rigt på antioxidanter: "Hvidløg indeholder antioxidanter som C- og E-vitamin, der neutraliserer frie radikaler, som kan skade cellerne og føre til aldring."
Hvidløg er heldigvis nemt at gøre til en del af din daglige kost. Det er en ingrediens, der kan bruges i et væld af retter, hvorfor det næppe vil være svært for dig at skrue en smule op for dit indtag af hvidløg.
Som det også er tilfældet i forbindelse med mange andre ingredienser, så skal alt dog ske med måde. Det betyder, at du selvfølgelig ikke skal skrue alt for voldsomt op for dit indtag af hvidløg.