Mange begår denne fejl: 10 madvarer der ikke må komme i airfryeren

Mad
Foto: Shutterstock.com
Der er nemlig nogle madvarer, du helst skal holde langt væk fra din airfryer – både for smagens, sikkerhedens og maskinens skyld.

Lige nu læser andre også

Airfryeren er populær for sin nemme og sunde måde at tilberede mad på. Men ikke alle madvarer egner sig til denne metode.

1. Ost uden panering

Foto: Shutterstock.com

Ost, der ikke er paneret, smelter hurtigt og kan løbe ud i airfryeren, hvilket kan være svært at rengøre og give røgudvikling.

2. Rå ris eller pasta

Foto: Shutterstock.com

Disse fødevarer kræver kogning i vand for at blive tilberedt korrekt.

Airfryeren kan ikke tilberede dem, som en gryde kan.

3. Grøntsager med højt vandindhold

Foto: Shutterstock.com

Grøntsager som agurk, salat og vandmelon bliver bløde og mister tekstur – de egner sig ikke til airfryerens tørre varme.

4. Hele stege eller store kødstykker

Foto: Shutterstock.com

Store kødstykker bliver ikke jævnt tilberedt i en airfryer, og det kan føre til råt kød i midten, hvilket er uhygiejnisk og usikkert.

5. Våd dej

Foto: Shutterstock.com

Madvarer med våd dej, som fx pandekager eller beignetter, løber og bliver ikke sprøde. De egner sig bedre til friture eller ovn.

6. Lette blade som spinat

Foto: Shutterstock.com

Letvægtsgrønt kan blive suget op i varmeelementet og begynde at brænde, hvilket skaber røg og dårlig lugt.

7. Popcorn

Foto: Shutterstock.com

Airfryeren bliver ofte ikke varm nok til at poppe popcorn, og kernerne kan forårsage skader på maskinen.

8. Rå æg med skal

Foto: Shutterstock.com

At forsøge at koge æg i airfryeren kan resultere i eksploderende æg og et stort rengøringsarbejde.

9. Fisk med meget fedt

Foto: Shutterstock.com

Fede fisk som makrel og laks kan sprøjte olie og forårsage røg. Brug i stedet ovn eller pande.

10. Saucer og væsker

Foto: Shutterstock.com

Airfryeren er ikke egnet til mad med meget væske, da det kan løbe gennem kurven og give røg samt sviner.

Anbefalet til dig