Airfryeren er populær for sin nemme og sunde måde at tilberede mad på. Men ikke alle madvarer egner sig til denne metode.
1. Ost uden panering

Foto: Shutterstock.com
Ost, der ikke er paneret, smelter hurtigt og kan løbe ud i airfryeren, hvilket kan være svært at rengøre og give røgudvikling.
2. Rå ris eller pasta

Foto: Shutterstock.com
Disse fødevarer kræver kogning i vand for at blive tilberedt korrekt.
Airfryeren kan ikke tilberede dem, som en gryde kan.
3. Grøntsager med højt vandindhold

Foto: Shutterstock.com
Grøntsager som agurk, salat og vandmelon bliver bløde og mister tekstur – de egner sig ikke til airfryerens tørre varme.
4. Hele stege eller store kødstykker

Foto: Shutterstock.com
Store kødstykker bliver ikke jævnt tilberedt i en airfryer, og det kan føre til råt kød i midten, hvilket er uhygiejnisk og usikkert.
5. Våd dej

Foto: Shutterstock.com
Madvarer med våd dej, som fx pandekager eller beignetter, løber og bliver ikke sprøde. De egner sig bedre til friture eller ovn.
6. Lette blade som spinat

Foto: Shutterstock.com
Letvægtsgrønt kan blive suget op i varmeelementet og begynde at brænde, hvilket skaber røg og dårlig lugt.
7. Popcorn

Foto: Shutterstock.com
Airfryeren bliver ofte ikke varm nok til at poppe popcorn, og kernerne kan forårsage skader på maskinen.
8. Rå æg med skal

Foto: Shutterstock.com
At forsøge at koge æg i airfryeren kan resultere i eksploderende æg og et stort rengøringsarbejde.
9. Fisk med meget fedt

Foto: Shutterstock.com
Fede fisk som makrel og laks kan sprøjte olie og forårsage røg. Brug i stedet ovn eller pande.
10. Saucer og væsker

Foto: Shutterstock.com
Airfryeren er ikke egnet til mad med meget væske, da det kan løbe gennem kurven og give røg samt sviner.