Mor tøer kød op lynhurtigt med to gryder - metoden hyldes som genial

Af: Alberte B. C.

|

07/04/2025

Mad
Foto: photohasan/Shutterstock
Foto: photohasan/Shutterstock
Morens metode med to gryder forbløffer internettet.

Lige nu læser andre også

Du har sikkert stået der – maven knurrer, opskriften er klar, men kødet er stadig frosset stenhårdt.

Og mikrobølgeovnen? Den gør det enten sejt eller halvkogt.

Nu går et nyt køkkentrick viralt, og alt du behøver er to gryder og lidt tålmodighed.

Laza Storm, mor til to og kendt for sine smarte hverdagsråd på sociale medier, har delt en metode, der får frosset kød til at tø op på få timer.

Det oplyser mediet Mirror.

Hun viser tricket i en Instagram-video, der har fået tusindvis af visninger og likes.

Fremgangsmåden er enkel: Læg en gryde med bunden i vejret på bordet, placer det frosne kød ovenpå, og læg så en anden gryde direkte over. Varmen fra metallet hjælper med at accelerere optøningen.

"Smart trick – hvem skulle have vidst det, for det gjorde jeg i hvert fald ikke. Ikke mere stress, hvis du glemte at tage det ud i morges! Du kan takke mig senere," siger Laza i videoen.

Kommentarerne vælter ind, og brugerne kalder metoden alt fra “genial” til “livsredder”.

Mange fortæller, hvordan de ofte har droppet retter, fordi de glemte at tage kødet ud i tide.

Men selvom metoden er effektiv, advarer Fødevarestyrelsen om, at optøet kød ikke bør stå ved stuetemperatur i mere end to timer.

Sørg også for god køkkenhygiejne og husk, at du kun må genopvarme mad én gang efter tilberedning.

Det er ikke raketvidenskab – bare en gryde, lidt metal og et trick, der redder din aftensmad.

Anbefalet til dig