Ifølge Jonny Inglis, grundlæggeren af Winedrops.com, kan en enkelt duftprøve afsløre, om din vin er "korket" – og det kan spare dig fra en dårlig oplevelse.
Det skriver det britiske medie Mirror.
Når tjeneren præsenterer din flaske, er det ikke bare et højtideligt ritual. Det er din chance for at sikre, at vinen er, som den skal være.
"Tag et øjeblik til at tjekke etiketten," siger Inglis.
Det handler om at dobbelttjekke, at du har fået præcis den vin, du bestilte – både årgang og vingård.
Når vinen skænkes i dit glas, er det vigtigt at bruge din næse, ikke dine smagsløg, først. Du bliver nemlig ikke bedt om at smage for sjov – du skal dufte til den!
"Hvis det lugter af vådt pap, betyder det, at vinen er korket," advarer Inglis.
Men hvad betyder det egentlig, at en vin er korket? Det betyder, at vinen er blevet forurenet af en forbindelse kaldet TCA, som kan skyldes en defekt kork. Selv om det ikke er skadeligt for dit helbred, påvirker det dramatisk vinens aroma og smag.
Inglis forklarer, at en korket vin kan lugte som alt fra vådt pap til noget, der minder om eddike – begge er sikre tegn på, at noget er galt.
Så næste gang du sidder på en restaurant og nyder et glas vin, husk, at det er nemt at spotte en dårlig flaske. Så hvis du bare lige hurtigt dufter til vinen, kan det spare dig fra en kedelig vinoplevelse.