Arla Foods’ datterselskab Arla Foods Ingredients (AFI) er verdensførende inden for specialiserede mælke- og valleingredienser, der især bruges til at opfylde specifikke fødevarebehov hos børn, atleter, patienter og forbrugere. Det globale marked for specialiserede mælke- og valleingredienser omsætter for 10 millarder EUR om året og forventes at vokse kraftigt i de kommende år. Med det nye innovationscenter vil AFI intensivere sin innovationskraft for at udvide forretningen, både på kernemarkederne i Europa, Kina og Nord- og Sydamerika samt i resten af verden.
Det oplyser Arla i en pressemeddelelse.
Det nye innovationscenter ligger i Nr. Vium og har et samlet areal på 9.000 m2 med topmoderne faciliteter, herunder laboratorier til kliniske forsøg, et testmejeri og kontorlokaler. Centeret er arbejdsplads for op imod 100 forskere og ingeniører, der skal afdække alle aspekter af forskning og udvikling inden for valle og mælk – fra avanceret separationsteknologi til forbedret funktionalitet og holdbarhed.
Foto: PR - Arla
Innovationsdirektør og leder af Innovationscenteret hos AFI, Niels Østergaard, siger:
”Jeg er utrolig stolt og har glædet mig meget til at slå dørene op til vores nye Innovationscenter. Det vil give et enormt løft til vores forsknings- og udviklingskapacitet, og vi er begejstrede for de muligheder, det bringer med sig. I samarbejde med vores forsknings- og branchepartnere bliver det nu muligt at gennemføre mere forskning, igangsætte nye ambitiøse projekter og finde frem til innovative løsninger på nogle af verdens mest presserende fødevare- og ernæringsudfordringer.”
Placeret midt i forsyningskæden
Innovationscentret ligger lige ved siden af Danmark Protein, som er AFI’s førende produktionsanlæg, der producerer valleprotein-koncentrat og laktoseprodukter, herunder ernæring til spædbørn. Placeringen er afgørende, fordi den helt bogstaveligt bygger bro mellem innovation og produktion i fuld skala.
Niels Østergaard fortæller:
”Det var afgørende for os, at innovationscentret er placeret centralt i vores forsyningskæde. Det bringer os så tæt på de bedste råvarer som muligt, og gør os i stand til at finjustere idéer og hurtigt skalere dem op i én samlet, strømlinet proces. Det lever i sandhed op til vores mission om at kunne Deliver the Wonders of Whey.”
Centret er samtidig designet til at skabe synergier mellem førende universitetsforskere, ph.d.-studerende og brancheeksperter. AFIs samarbejdspartnere er blandt andet uddannelsesinstitutioner i Danmark og udlandet, så som Københavns, Aarhus Universitet og UC Davis samt teknologileverandører og Arla Foods Ingredients’ kunder i fødevare- og ernæringsindustrien.
Foto: PR - Arla
Første produkt er allerede klar
AFI har allerede sit første innovationsprojekt klar baseret på ”åben Innovation” konceptet, som er en af grundstenene i det nye innovationscenter. I dag lancerer AFI også en ny proteinkategori med navnet Lacprodan® BLG-100. Lacprodan® BLG-100 produceres ved hjælp af en ny patenteret separationsteknologi og kan bruges til at minimere tab af muskelmasse og hjælpe med at opretholde fysisk mobilitet hos patienter og ældre.
Det nye innovationscenter er Arlas andet innovationscenter. I 2017 åbnede Arla sit første innovationscenter i hjertet af en af verdens hurtigst voksende fødevareklynger beliggende i Aarhus. Arla Innovation Centre (AIC) er førende inden for udvikling af detail- og fødevareprodukter samt nye produktionsteknologier og bygger bro mellem forskere, kunder og forbrugere, mens AFIs nye innovationscenter fokuserer på specialiserede produkter og ingredienser inden for mælk og valle.