Du skærer sikkert dine avocadoer forkert: Sådan undgår du fejlen de fleste laver

Af: Naja Radik

|

11/08/2022

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Avocadoer kan hurtigt være frustrerende at arbejde med, men den måde, du forbereder dem på, kan forhindre dem i at blive dårlige.

Lige nu læser andre også

Det er blevet afsløret, at brug af den forkerte kniv faktisk kan få din avocado til, at blive brun hurtigere.

Ifølge The Sun siger de på All Recipes: 

“Metalknive, specifikt knive der indeholder kobber og jern (som er enhver kniv i rustfrit stål), starter avocadoens brunings proces, hurtigere end andre materialer.”

Enhver, der har skåret en avocado med den hensigt, at gemme halvdelen af den til senere, kender sandsynligvis allerede til kampen. 

Den halvdel, du har gemt til senere, kan allerede udvikle brune pletter efter blot et par timer. 

Ilten i luften får de brune pletter til at dukke op, når den møder enzymerne i frugten, men metalknive fremskynder processen i stor stil. 

Biokemiker Anne Marie Helmenstine fortalte, at processen kalder oxidation. 

Hun siger, at det forekommer naturligt, når et molekyle eller atom udsættes for et øget iltniveau. 

Derfra begynder det at miste elektroner, hvilket forårsager en farveændring. 

Hvis metalknive ikke er ideelle at bruge, hvad skal der så bruges i stedet, for at forhindre dette problem?

Det viser sig, at brug af plast- eller keramiske knive kan føre til et langt mere holdbare avocadoer. 

En anden måde, at bremse brunings processen af en avocado på, er ved hjælp af løg. 

Alt du skal gøre er, at skære et løg op og tilføje det til den samme forseglede beholder, hvor du opbevarer din avocado. 

Tilføjelse af hvidløg til avocado beholder inden forsegling, er en anden smart mulighed, på grund af de unikke svovlforbindelser, der findes i hvidløg.

Børstning af de udsatte sider af din avocado med olivenolie er et andet tip man kan bruge. 

Derudover, kan du også overveje, at børste siderne med citronsaft.

Anbefalet til dig