Airfryeren er for alvor blevet populær herhjemme.
Bag dens popularitet gemmer der sig nogle overraskende grunde til, hvorfor du måske ikke bør stole så meget på den, som du gør lige nu.
Med airfryeren er det både nemt og hurtigt lave mad, og TikTok og andre sociale medier er efterhånden stoppet til med opskrifter og videoer, der viser de lækre retter.
Selvom køkkenredskabet har sine fordele, er der nogle dog markante ulemper, som er værd at tænke over, inden du investerer i en, skriver The Sun.
Lille og kompakt = længere brugstid
Først og fremmest er det vigtigt at pointere, at en airfryer ikke er en frituresteger - selvom navnet ellers godt kunne antyde det.
De bruger en teknologi kaldet konvektion for at cirkulere varm luft rundt om maden, hvilket gør eksempelvis fritter sprøde og gyldne uden brug af en masse olie.
Selvom det er sundere end at bruge en traditionel frituregryde, kan du opnå samme effekt ved at bruge en konvektionsovn uden ekstra omkostninger.
Det kan endda være bedre at prioritere andre genstande i dit køkken - især hvis du lige er begyndt at udforske madlavningens verden.
Billigere modeller af airfryere er ofte mindre, hvilket betyder, at du måske bruger mere tid på at tilberede mad i flere portioner, end hvis du bare brugte en almindelig ovn.
Kan skyde energiregningen i vejret
Udover prisen for en airfryer kan mindre portioner betyde, at din energiregning stiger på grund af den ekstra tilberedningstid.
Selv high-end airfryere (koster over 3.500 kroner, red.) stadig er ret kompakte, så du kan have svært ved at mætte hele din familie, især hvis I er mange omkring middagsbordet.
Til slut er det værd at nævne, at de ikke er så sunde, som du måske havde håbet på.
Ifølge Victoria Taylor, som er diætist fra British Heart Foundation, afhænger det fuldstændigt af, hvad du tilbereder, og hvor ofte du spiser stegt mad.