Allerede nu er butikkerne fyldt med julepunt, juleslik og alt andet godt, der hører julemåneden til.
Hos mange betyder også at der kommer risengrød på menuen. Hos børnefamilier skal der måske endda stilles noget frem til 'nissen', som den spiser når familien er gået i seng.
Egentlig er det ikke svært at lave risengrød - men alligevel finder mange det lidt besværligt, fordi man hele tiden skal holde øje med grøden. Der skal nemlig ikke meget til, før den brænder på i bunden - og det kan hurtigt ødelægge hele grøden.
Men faktisk findes der et helt genialt trick, som både gør det langt nemmere at lave risengrød - og som endda også sørger for, at grøden aldrig brænder på.
Tippet henter vi ifølge Idenyt fra den ældre generation.
Man kan nemlig sagtens lave risengrøden færdig under dynen. Det lyder måske besynderligt, men det er ikke desto mindre rigtigt.
I 'gamle dage' pakkede man nemlig gryden med risengrød ind i en dyne, eller i endnu ældre tid pakkede man gryden ind i noget hø. Her stod den så og hyggede sig et par timer og vupti - så var risengrøden klar til at blive serveret.
Med denne opskrift bliver det ikke nemmere. Foto: Shutterstock
Det skal du bruge
300 g grødris
en sjat vand
½ l sødmælk
1 l minimælk
1 tsk salt
Til at koge risengrøden skal du bruge en tykbundet gryde og et håndklæde.
Sådan gør du:
1. Hæld risene i gryden. Tilsæt herefter vand som kun lige dækker risene, samt salt.
2. Kog risen og vandet op under omrøring.
3. Når vandet er kogt af, tilsætter du en halv liter sød mælk. Mælken og risene varmes op til lige før kogepunkter.
4. Mælk og ris har nu ramt kogepunktet og det betyder, at du nu skal til at røre i gryden. Under omrøring lader du risen simrekoge i omkring 10 minutter.
5. Når alt sødmælken er ved at være kogt af og massen er blevet mere tyk, så tilsætter du minimælken.
6. Herefter bringer du igen gryden i kog under omrøring.
7. Så snart gryden koger tager du den af. Sæt låg på gryden og pak den ind i et håndklæde. Herefter pakker du gryden godt ind under dynen.
8. Så lader du blot gryden står et par timer - dog allerhøjest tre. Herefter er grøden klar til servering.