Godt at vide: På denne måde holder smørret 3 gange længere

Af: Lucas Andreas

|

29/10/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Smør kommer til tider på brandtilbud, og der er det med at udnytte det.

Lige nu læser andre også

Gennem de seneste år har flere og flere danskere oplevet et økonomisk pres.

Selvom man er presset, ønsker man ikke at gå på kompromis med kvaliteten af dagligvarer - og det gælder især også, når det kommer til smør.

Det er ikke nogen hemmelighed, at Lurpak er en klar favorit herhjemme, men det populære smør er også bare ret dyrt.

Heldigvis er smør ofte på tilbud, og der gælder det med at slå til.

Udfordringen for mange er dog, at smør ikke holder evigt, men heldigvis er der en måde, hvorpå man kan få smørret til at holde længere.

Smør er faktisk mere holdbart end mange andre animalske produkter som kød, mælk og æg, men det holder selvsagt ikke for evigt.

Ifølge Umweltverband.at kan uåbnet smør opbevares og bruges op til seks måneder efter den angivne bedst-før-dato, mens åbnet smør holder i cirka fire måneder ved korrekt opbevaring.

Men selv med denne holdbarhed kan det være smart at overveje frysning for at udnytte gode tilbud uden risiko for spild.

Mediet skriver, at frosset smør kan holde sig friskt i op til ni måneder.

Det kræver dog, at smørret opbevares korrekt i fryseren for at bevare kvaliteten.

En mørkegul belægning kan dannes, når fedt og ilt reagerer, men dette kan skrabes væk uden at påvirke smørrets anvendelighed. Hvis smørret derimod viser tegn på mug eller harsk lugt, skal det kasseres.

For korrekt nedfrysning anbefales det at opbevare smørret i sin originale emballage. Hvis du ønsker at undgå at skulle optø større mængder, kan du skære smørret i mindre portioner, for eksempel i 125 grams stykker, som nemt kan tages ud efter behov.

Det gør især bagning nemmere, hvor en lille portion smør ofte er alt, der kræves.

Anbefalet til dig