Nogle strømbesparende tips bør droppes: Dette er et af dem

Af: Naja Radik

|

27/09/2022

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Du bør droppe dette sparetip.

Lige nu læser andre også

Mange mennesker bemærker, at hverdagen er præget af dyre elpriser, samt det faktum, at prisen på mad og benzin stiger. 

Folk er derfor begyndt at ty til forskellige økonomiske opsparing foranstaltninger. 

Ikke desto mindre er ikke alle gode tips lige gode. 

I Storbritannien har flere valgt at slukke for køleskabet for at spare strøm. 

Dette har ført til flere madforgiftninger, især hos børn og unge. 

Nu advarer Fødevarestyrelsen også andre mod at gøre det samme. 

Dagbladet har talt med den norske fødevaresikkerhedsmyndighed, som er enig i advarslen.

“Vi er enige i Fødevarestyrelsens analyse om, at hvis man slukker for strømmen til køleskabet, kan det i værste fald føre til madforgiftning. Det er vigtigt, at holde letfordærvelige fødevarer kølige for at forhindre bakterier i at vokse, så du kan blive syg af maden,” siger seniorrådgiver Randi Edvardsen.
Eksempler på letfordærvelige fødevarer, der skal nedkøles, er pålæg, kød, fisk og aftensmad. 

“Hvis du har sådanne ting i dit køleskab, er det en dårlig idé at slukke for det,” tilføjer Randi.

“Husk også, at den holdbarhedsdato, som producenten har sat på pakken, forudsætter, at maden opbevares ved den rigtige temperatur.”

“Sørg derfor for, at sætte sådanne ting tilbage i køleskabet hurtigt efter, at du har haft dem ude til servering eller madlavning. Undgå overfyldte køleskabe, og lad varm mad dampe af og eventuelt afkøle i et vandbad, inden du sætter det i køleskabet.”

Sparer meget lidt

Det er nok heller ikke så rentabelt, som man skulle tro. 

“Køleskabet trækker meget lidt,” siger Eiliv Flakne, pressemedarbejder hos Enova. 

“Den store synder i energiregnskabet er opvarmning af rum og vand,” tilføjer han.

Anbefalet til dig