Flødekartofler anses for at være en af grundpillerne i det danske køkken.
Det er en ret, som vi tit bruger ved store lejligheder, og det er ofte en yndet ret ved konfirmationer, men at lave den helt perfekte flødekartoffel kan være en videnskab. At lave dem uden fløde virker som en umulighed.
Her er dog en opskrift som med garanti vil imponere med middagsbordet!
For at lave de perfekte flødekartofler skal du bruge:
60 gram smør
1/2 dl. mel
6 dl. mælk
5 dl. revet ost
1,2 kg kartofler
Fremgangsmåden består af seks simple trin:
Varm ovnen op til 180 grader, og smør et ildfast fad ind
Smelt smørret på en pande og tilføj melet. Varm det op under omrøring i to minutter til det begyder at boble.
Flyt det fra varmen og tilføje langsomt mælken mens du røre rundt. Når det er kombineret sætter du det tilbage på varmen ind til saucen koger.
Tilføj revet ost lidt efter lidt til det bliver en cremet masse
Læg en tredjedel af kartoflerne i bunden af det ildfaste fad, drys dem med salt og peber og hæld så en tredjedel af saucen på. Gentag dette to gange og drys så lidt ost på toppen.
Bag kartoflerne en time i ovnen og vupti så har du de perfekte flødekartofler
Sådan sætter du dit eget præg:
Hvis du gerne vil sætte dit eget præg på opskriften kan det gøres ved at tilføje sprødt bacon. Det er dog vigtigt at du steger baconnet først, da det ellers ligger og koger i saucen.
En anden mulighed er at tilføje lidt grønt i form af hakkede forårsløg eller purløg.
Det er også en mulighed at gå med de klassiske skalotteløg, og mange mener at løg burde være en selvfølge i flødekartofler.