Opskrift på hjemmelavede Store Bededags-hveder

Foto: Privat
Foto: Privat
Er du fristet til at bage dine hveder selv, så er du kommet til det rette sted.

Mest læste i dag

Det kan godt være, at Store Bededag officielt ikke længere er en helligdag, men det betyder ikke, at der ikke kan spises hveder. Faktisk blev der flere steder sat rekord i år for antallet af solgte hveder, men har du nogensinde overvejet at lave dem selv?

Herunder giver vi dig opskriften på, hvordan du kan få de lækreste hveder, og så er de endda lavet af dig.

Hjemmelavede Hveder

Ingredienser:

  • 500 g hvedemel

  • 50 g gær

  • 300 ml mælk

  • 50 g sukker

  • 50 g smør

  • 1 tsk salt

  • 1 tsk kardemomme

  • 1 æg til pensling

Fremgangsmåde:

  1. Forbered dejen:

    • Lun mælken til den er fingervarm (ca. 37°C), og opløs gæren heri.

    • Tilsæt smeltet smør, sukker, salt og kardemomme, og rør godt.

    • Begynd at tilsætte melet lidt ad gangen, mens du ælter dejen grundigt. Ælt indtil dejen er glat og smidig. Dette kan tage omkring 10 minutter ved håndkraft eller 5 minutter med en køkkenmaskine.

  2. Lad dejen hæve:

    • Dæk skålen med et rent klæde og sæt den et lunt sted til hævning i ca. 1 time, eller indtil dejen har fordoblet sin størrelse.

  3. Form hvederne:

    • Vend den hævede dej ud på et let melet bord og del den i 12 lige store stykker.

    • Form hvert stykke til en glat bolle og placer dem tæt sammen i en bageform eller på en bageplade med bagepapir. Dette hjælper hvederne med at holde formen og gør dem ekstra bløde.

  4. Efterhævning:

    • Dæk hvederne med klædet igen og lad dem efterhæve i 30 minutter, så de bliver puffy og klar til at bage.

  5. Bagning:

    • Forvarm ovnen til 200°C.

    • Pensl hvederne forsigtigt med et sammenpisket æg for at give dem en flot gylden overflade.

    • Bag dem i ovnen i ca. 15-20 minutter eller indtil de er flot gyldne på overfladen.

  6. Servering:

    • Lad hvederne køle en smule af før servering. De er bedst når de er let lune og smurt med en god klat smør.

Anbefalet til dig