Når der skal serveres en frisk og sød cheesecake, så er den her version med jordbær hel perfekt. Den kan laves hele året, men den er allerbedst, når du kan få fat i søde, danske jordbær.
Sådan laver du cheesecake med jordbær
Ingredienser
Bund:
110 gram smør
160 gram digestive kiks
Fyld:
8 blade husblas
400 gram naturel flødeost
4 æggeblommer
4 dl creme fraiche, 18 eller 38%
Korn af 1 vaniljestang
2 tsk. usprøjtet fintrevet citronskal
1 dl friskpresset citronsaft
3 æggehvider
100 gram sukker
Gele:
5 blade husblas
200 gram jordbær
1 dl vand
100 gram sukker
Pynt:
Friske jordbær
Sådan gør du:
-
Bunden: Smelt smørret og lad det køle lidt af.
-
Smuldr kiksene i en minihakker. Hvis du ikke har en minihakker, så kom kiksene i en pose og bank dem med en kagerulle.
-
Bland smeltet smør og knuste kiks godt sammen.
-
Fordel blandingen i en springform på 22 cm i diameter med husholdningsfilm. Brug bagsiden af en ske til at presse kiksemassen sammen i formens bund.
-
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10-15 minutter. Rør flødeosten sammen med æggeblommer, cremefraiche, vaniljesukker, citronskal og citronsaft.
-
Tag husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt det over et vandbad.
-
Rør husblassen med lidt af flødeostblandingen, og vend den i resten af flødeostblandingen.
-
Pisk hviderne stive, tilsæt sukker og pisk et par min. mere.
-
Vend de stiftpiskede hvider i flødeostblandingen. Hæld flødeosteblandingen over kiksebunden i springformen.
-
Sæt kagen på køl i 1 time.
-
Geleen: Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
-
Skyl og skær jordbærrene i kvarte.
-
Kog vand og sukker op. Kog jordbærrene heri 5 min. Pres det gennem en si.
-
Varm op igen. Tag husblassen op af vandbadet. Smelt husblassen i den varme saft.
-
Køl blandingen af, til den kun er lidt lunken. Hæld geléen over kagen, det er vigtigt, at kagen er begyndt at stivne, når blandingen hældes over,
-
Stil igen kagen tildækket i køleskab til næste dag.
-
Inden servering pyntes kagen med frisk jordbær.