Sukkerfri cheesecake: Nyd den med god samvittighed

Af: Redaktion .

|

26/03/2025

Opskrifter
Leckerschmecker
Leckerschmecker
Nu har du mulighed for at kunne nyde en cheesecake med rigtig god samvittighed, og så sætter den sig mindre på sidebenene end andre versioner.

Lige nu læser andre også

Denne sukkerfri cheesecake er utrolig nem at lave. Den smager lige så godt som den klassiske version – bare uden den dårlige samvittighed!

Efter min mening er cheesecake en af de bedste kager, der findes. Den er cremet, let vaniljeagtig og fuldstændig uimodståelig. Med denne opskrift får du en sukkerfri version af klassikeren, som smager himmelsk – og den er virkelig nem at lave!

Sukkerfri cheesecake med en hemmelig ingrediens: Xylitol

Flere og flere forsøger at skære ned på sukkerforbruget – hvad enten det er af helbredsmæssige grunde eller et ønske om en sundere livsstil. Og det giver god mening, for sukker gemmer sig i næsten alt – især i bagværk.

Den særlige ingrediens i denne opskrift er xylitol, også kendt som birkesukker. Det er et naturligt sødemiddel, der smager lige så sødt som almindeligt sukker, men indeholder cirka halvt så mange kalorier – og så er det mere skånsomt for tænderne. Navnet "birkesukker" stammer fra, at stoffet oprindeligt blev udvundet af birkebark.

Denne opskrift minder meget om en traditionel cheesecake, så du skal ikke ændre noget i selve fremgangsmåden.

Start med at smøre en springform – så slipper kagen lettere, når den er bagt. Bland derefter ingredienserne til bunden, ælt dejen sammen og tryk den ud i formen, også lidt op ad siderne.

Herefter rører du fyldet sammen. Start med at blande margarine, xylitol, vaniljekorn, vaniljebuddingpulver og æg. Tilsæt derefter kvark eller skyr samt creme fraiche. I en anden skål piskes fløden til stift skum, som forsigtigt vendes i. Bag kagen i en forvarmet ovn, indtil den er gylden – og nyd den sukkerfri lækkerhed!

Udstyr

  • 1 springform, 26 cm i diameter

Ingredienser

Bund:

  • 200 g hvedemel

  • 75 g xylitol

  • 75 g margarine

  • 1 æg (str. M)

  • 1/2 pakke bagepulver

Fyld:

  • 125 g margarine

  • 225 g xylitol

  • Korn fra 1 vaniljestang

  • 1 pakke vaniljebuddingpulver

  • 3 æg (str. M)

  • 500 g kvark eller skyr

  • 200 g creme fraiche

  • 200 g piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Smør springformen med lidt margarine, og forvarm ovnen til 180°C (over- og undervarme).

  2. Bland ingredienserne til bunden – mel, xylitol, margarine, æg og bagepulver – og ælt det hele til en glat dej.

  3. Tryk dejen ud i springformen og træk den lidt op ad siderne.

  4. Til fyldet: Pisk margarine, xylitol, vaniljekorn, vaniljebuddingpulver og æg sammen i en skål. Rør kvark/skyr og creme fraiche i.

  5. Pisk fløden stiv i en separat skål og vend den forsigtigt i fyldet.

  6. Fordel fyldet jævnt oven på bunden og bag kagen i ca. 60 minutter.

Tip: Bliver kagen for mørk til sidst i bagetiden, kan du dække den med stanniol.

Anbefalet til dig