Disse 5 fødevarer skal du undgå, hvis du lider af høfeber

Af: Ida Hansson

|

07/08/2023

Sundhed
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Lider du af høfeber, så bør du (desværre) undgå disse fødevarer.

Lige nu læser andre også

Eksperter siger, at nogle fødevarer kan forværre nysen og kløende øjne og bør undgås, når pollentallet er højt.

Selvom midler såsom antihistaminer og næsespray gør underværker, er de måske ikke nok til dem, der er plaget af høfeber.

Histaminer findes i en række fødevarer. Indtagelse af dem kan derfor gøre høfebersymptomer værre. Det skriver The Sun.

Alkohol

"Mange typer sprut indeholder histaminer, der gør allergier endnu mere alvorlige. De sulfitter, der findes i mange typer alkohol, er også dårlige nyheder, da de også kan forværre symptomerne," lyder det fra Margo Marrone, farmaceut og medstifter af The Organic Pharmacy

Så hvis du vil nyde en drink uden at udløse din allergi, så vælg for eksempel gin og vodka, da disse spiritus har de laveste niveauer af histaminer.

Kaffe

Foto: Shutterstock

Desværre bliver høfeberramte nødt til at finde en anden måde at blive frisk på om morgenen, da kaffe også er en drik, der skal undgås.

”Ud over at udløse frigivelsen af ​​den høfeberramtes fjende, histamin, har det vist sig at forårsage leveroverbelastning, hvilket gør symptomerne endnu mere alvorlige. Skift din morgenkaffe ud med en kop kamillete, da dette fjerner det overskydende slim, som høfeber udløser, og holder bihulerne fri," siger eksperten.

Lagret ost

Endnu en, der kan virke modløs over for høfeberramte - lagrede oste, som stilton, gedeost og nogle cheddarer.

Lagret ost er faktisk en af ​​de værste fødevarer for dine allergier. Det er fordi de ofte indeholder histaminer - som du sikkert kan gætte ved navnet, er det de ting, som høfeberramte skal forsøge at undgå for enhver pris.

Disse histaminer er skabt af bakterielle mikrober, som vokser på sværen af ​​gammel ost for at hjælpe den med at modne og beskytte den mod skadelige patogener.

Mejeri

Desværre er lagret ost ikke det eneste mejeri, som høfeberramte skal undgå.

Mejeriprodukter omfatter mælk, yoghurt eller is. Den gode nyhed er, at der nu er en bred vifte af mejerifri produkter på markedet, såsom mandelmælk.

Melon

Foto: Shutterstock

Nogle gange kæmper mennesker med høfeber også med pollen-fødevaresyndrom, også kendt som oralt allergisyndrom.

Denne fødevareallergi får en person til at opleve en kløende hals, kløende indre øre og/eller hævelse i tunge eller læber efter at have spist frisk frugt. Proteinerne i fødevarer, især frisk frugt, ligner pollen, og kroppen reagerer derfor derefter.

De fødevarer, nogen reagerer på, afhænger af, hvilken pollen de er allergisk over for. Dem med høfeber om sommeren vil have græspollenallergi og kan derfor reagere på meloner.

"Så forfriskende som denne velsmagende frugt er, kan den desværre forårsage dårlige reaktioner hos nogle høfeberpatienter," siger Margo Marrone.

Anbefalet til dig