Kvinde var træt hele tiden – indtil hun fjernede én ting fra sin kost.

Af: Amalie L.

|

30/10/2024

Sundhed
Genrefoto: Shutterstock
Genrefoto: Shutterstock
Det krævede bare, at hun undgik én bestemt ting.

Lige nu læser andre også

Som en ung, ambitiøs kvinde med et spirende karriereliv begyndte Lauren Harber at opleve en træthed så overvældende, at selv ikke en fuld nattesøvn kunne give hende den energi, hun så desperat manglede. 

Det skriver det britiske medie Express.

Hun vågnede gennemblødt af sved og kæmpede med opgaver, der før havde været lette for hende at udføre.

I flere år kæmpede Lauren med de uforklarlige symptomer, herunder udbredte udbrud på huden, vedvarende hjernetåge og ekstrem udmattelse. 

"Jeg kunne ikke komme på arbejde uden at skulle stoppe," fortæller hun om de dage, hvor udmattelsen tårnede sig op. "Jeg var så træt, selv efter en god nats søvn. På et tidspunkt kunne jeg ikke løfte hovedet fra puden, og jeg gabte til et møde kl. 11. Jeg følte mig så uprofessionel på et virkelig vigtigt tidspunkt i min karriere. Jeg vidste simpelthen ikke, hvad der var årsagen."

I en alder af blot 23 år begyndte Lauren at frygte for, hvordan denne mystiske tilstand ville påvirke hendes fremtid. Ingen kunne forklare, hvorfor hendes krop syntes at vende sig imod hende. 

Efter flere forsøg med ændringer i kosten og hjælp fra sin læge, var det en kollega, der satte skub i opklaringen – og dermed vendte Laurens livskvalitet på hovedet. Forslaget var enkelt: Prøv at fjerne gluten.

"Fra det øjeblik havde jeg det fantastisk," siger hun og beskriver, hvordan hendes udmattelse og hudproblemer pludselig begyndte at forsvinde, da hun begyndte at undgå gluten. 

Lauren fandt dog hurtigt ud af, at det var en stejl læringskurve, især når man er vokset op med pasta og brød som daglige følgesvende.

Nu, som en dedikeret ambassadør for et glutenfri-fællesskab, arbejder Lauren med Genius Foods for at udvikle glutenfri produkter, der ikke går på kompromis med smag og kvalitet. 

"Bare fordi vi ikke spiser gluten, betyder det ikke, at vi skal ofre smagen," siger hun.

I dag lever hun et liv uden gluten og kan – med klare øjne og fornyet energi – endelig præstere sit bedste i både karrieren og livet generelt.

Anbefalet til dig