Sund kost og livsstil er i de senere år blevet to af de mest centrale emner i den moderne livsstil. Flere og flere spørger sig selv, hvordan de kan forbedre deres vaner gennem kost eller fysisk aktivitet.
Dog kan de mange modsatrettede budskaber om visse fødevarer gøre det svært at vide, om de er gavnlige eller skadelige for kroppen. Hvidløg er dog en af de få fødevarer, som der ikke hersker tvivl om, hvilket lægen Odile Fernández også har understreget. Det skriver mediet Diario Vasco.
"Hvis man f.eks. spiser et fed hvidløg om dagen i stedet for slet ikke at spise hvidløg, kan risikoen for prostatakræft reduceres med op til 10%. Hvis man øger det til fire fed hvidløg om dagen, har man set, at op til 50% af prostatatumorerne kan forebygges," sagde lægen.
Det er en lille ændring i kosten, som hun selv indrømmer, at hun har inkorporeret i sin daglige rutine. Da hun er klar over, at hvidløgets stærke og intense smag får mange til ikke at bruge det i deres daglige kost, foreslår Odile Fernández at indtage hvidløg i forskellige former, der passer til ens smag.
"Et råd, jeg giver mange mennesker, er at lade et hvidløgsfed marinere i din olie til ristet brød. På den måde indtager du hvidløget hver dag, uden at lægge mærke til det. Eller du kan købe hvidløg, som er fermenteret og nemt at spise. Det er ikke meningen, at man skal spise fire rå hvidløg," forklarer hun.
Udover hvidløg anbefaler forfatteren til flere succesfulde bøger om kost og diætetik, også at tilføje løg og røde bær som jordbær, brombær, kirsebær og blåbær til kosten.
"De bør være en del af vores hverdag," sagde hun.
Hvis du ikke har gjort hvidløg til en del af din kost, ser det ud til, at det er på tide at gøre det. Heldigvis er der rigtig mange lækre retter, der kan laves med hvidløg, hvis du har lyst til dette.