De, der drikker visse drikkevarer for ofte, kan bringe sig selv i fare for at udvikle sygdommen.
Tarmkræft starter i tyktarmen og udvikler sig for det meste fra præ-cancerøse vækster, kaldet polypper.
Ikke alle vil blive kræftfremkaldende, men hvis din læge finder nogen, vil lægen ofte fjerne dem for at forhindre kræft. Hvis det fanges tidligt, kan det helbredes - og at have en sund livsstil kan gøre en enorm forskel på dine chancer for at få tarmkræft.
Forskning offentliggjort i tidsskriftet Gut afslørede en sammenhæng mellem sukkersødede drikkevarer og den dødelige sygdom. Det skriver The Sun.
Forskningen fandt, at voksne, især kvinder, der drikker to eller flere for at slukke tørsten hver dag, "fordobler" risikoen for tarmkræft før de fylder 50 år.
Læskedrikke, drikke med frugtsmag og sports- og energidrikke udgør alle en betydelig trussel, fandt undersøgelsen.
Men hvad har andre undersøgelser sagt om at sænke risikoen for tarmkræft?
I november 2022 afslørede eksperter, at det at spise en sund vegetabilsk kost kunne reducere din risiko for tarmkræft med en femtedel - men kun hvis du er en mand.
Halvdelen af tilfældene kunne undgås med et bedre helbred, siger eksperter, med at bytte kød til grøntsager og korn en let gevinst.
Forskere ved Kyung Hee University i Sydkorea fandt ud af, at kolorektal cancer var 22 procent mindre sandsynlig hos mænd, der spiste mest frugt og grønt, sammenlignet med dem, der spiste mindst
En anden undersøgelse, udgivet i 2020, viste, at fødevarer med et højt indhold af folat, magnesium og mejeriprodukter alle kunne hjælpe med at afværge mavekræft- næstdødeligste kræftsygdom.