Kvinde købte æg i supermarkedet: Da datteren skulle bruge dem, gør hun skræmmende opdagelse

Af: Lucas Andreas

|

29/02/2024

Udland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Pigen skulle blot lave sig en omelet.

Lige nu læser andre også

For nylig oplevede en 16-årig pige fra en familie en uventet hændelse, da hun forberedte en omelet. Da hun tog to æg fra pakken til sin ret, viste det første æg sig at være helt normalt. Situationen tog dog en overraskende drejning med det andet æg.

Efter at have slået det ud i skålen, bemærkede hun en brunlig, slank figur, der langsomt begyndte at bevæge sig. Det, der først så ud som en simpel streg, afslørede sig snart som en otte centimeter lang levende orm.

Pigen havde først antaget, at ormens bevægelse skyldtes den kraft, med hvilken ægget blev slået ud i skålen, men til hendes overraskelse fortsatte ormen med at bevæge sig, selv efter at den var blevet lagt på køkkenbordet.

Dette opsigtsvækkende syn blev også vidnet af pigens yngre søskende og stedfar. Hendes mor, Janina Peräsalo, som var ude på ærinder, modtog et opkald fra sin forfærdede datter sammen med billeder af den kravlende overraskelse.

Denne hændelse udspillede sig i Vaasa, Finland.

Det skrev Yle i fredags.

Nu er der nyt i sagen.

Denne orm, identificeret som ascaridia galli, en almindelig parasit i kyllinger, vakte stor opmærksomhed. Kort efter kom en lignende historie fra Tikkakoski, hvor en person fandt to fem centimeter lange tarmslynger i et enkelt æg i december sidste år.

Disse fund har ført til en undersøgelse af Dava Foods, den store æggepakker bag de pågældende æg, som forklarer, at sandsynligheden for at finde en indvoldsorm i æg er ekstremt lav – højst ét ud af ti millioner æg.

Det skriver Yle.

Ifølge Dava Foods' kvalitetschef, Anu Johansson, er det umuligt at opdage sådanne parasitter under den normale gennemlysning af æg, da kun voksne orm kan skelnes fra andre partikler.

Vurderer forureningen

Det står klart, at de parasitter, der er fundet af forbrugerne, har været i et udviklingsstadie inde i ægget, hvor de har fortsat med at vokse. Dava Foods har reageret på disse opdagelser ved at informere både ægproducenter og pakkerier, som har iværksat tiltag for at adressere problemet, herunder besøg af dyrlæger på de berørte gårde for at vurdere og håndtere forureningen.

Disse hændelser falder sammen med forberedelserne til påsken, en tid hvor efterspørgslen efter hønseæg traditionelt stiger. På trods af den lave sandsynlighed for at støde på en indvoldsorm i æg, understreger Johansson, at der altid er en risiko, dog er det en situation så sjælden, at den kan sammenlignes med "en omvendt lotterigevinst."

Disse fund har ikke kun sat fokus på behovet for forbedret overvågning og kontrol inden for ægproduktionen, men også rejst bevidstheden om de forebyggende foranstaltninger, der træffes for at sikre fødevaresikkerhed og forbrugerbeskyttelse i Finland.

Anbefalet til dig