En brødrister er et bekvemt og nødvendigt apparater i mange køkkener. Men hvad sker der med de krummer, frø og nødder der falder af dit brød i processen?
Medmindre du for nylig har foretaget en dyb-rengøring, er der chancer for, at de stadig sidder i bunden af din brødrister - især hvis du bruger risteren ofte.
følge boligeksperterne hos Bob Vila er det faktisk vigtigt at rense din brødrister for disse rester og på en semi-regelmæssig basis.
Årsagen til hvorfor kan overraske dig: De udgør en brandfare. Varmemekanismen i en brødrister er typisk i bunden af apparatet, som ofte er det samme område, hvor krummer og snavs ender.
Derfor er der en chance for, at krummer, der sidder fast i disse svært tilgængelige områder, kan antænde en brand.
Derudover, når krummer samler sig i bunden af din brødrister, vil de blive brændt og forkullet, ifølge, og desværre kan disse ubehagelige smage overføres til, hvad end det er, du rister. Det skriver TastingTable.
Sådan rengør du din brødrister
Brødristere kan virke som en af de mere uoverkommelige redskaber at rengøre. Når alt kommer til alt, hvordan skal du nå bunden af brødristeren, hvor alle disse krummer gemmer sig?
Det viser sig, at der er en nem løsning: Brug krummebakken. Mange mennesker ikke klar over, at (de fleste) brødristere i dag har en krummebakke, som giver dig mulighed for nemt at fjerne snavset fra bunden af din brødrister.
For at rengøre din brødrister skal du altid starte med at tage stikket ud af stikkontakten. Derefter skal du se efter et hak i bunden af brødristeren, normalt placeret på siden eller bagpå.
Hvis du trækker i den, bør brødristerens krummebakke glide ud, så du kan smide krummerne ud og vaske din bakke af i hånden med sæbevand (det siges, at brug af sæbe vil hjælpe med at forhindre fremtidig krummeopbygning).
Når du er færdig, skal du blot sætte krummebakken tilbage på plads.