Kartoffelbåde er en klassiker på aftensmadsbordene rundt omkring i landet.
Deres kontrast mellem et sprødt ydre og et blødt indre er blevet en vaskeægte favorit hos danskerne.
Der er bare ét problem. For hvordan sikrer man, at de bliver perfekt sprøde hver gang?
Det viser sig, at hemmeligheden ligger i en simpel ingrediens, som de fleste allerede har i deres køkken.
Sådan skriver mediet Chip.
Sort og teknik
Der findes mange kartoffelsorter, og de kan stort set alle bruges til at lave sprøde kartoffelbåde i ovnen.
Folma- og estima-sorterne er særligt velegnede til ovnen, men man kan sagtens opnå det ønskede resultat med andre sorter også.
Dog er tilberedningsteknikken meget afgørende, når du kæmper for at opnå den perfekte tekstur.
Ved at forkoge kartoflerne kan du sikre, at dine både bliver bløde indvendigt. Det sprøde ydre opnås ved derefter at bage dem ved høj temperatur.
Den overraskende ingrediens
Hvis du vil opnå det allerbedste resultat, kan det være, at du skal teste, hvad en teskefuld bagepulver kan gøre af underværker for dine kartoffelbåde.
Bagepulveret hjælper med at nedbryde pektinet og frigøre stivelsen i kartoflerne. Det skaber en ekstra sprød skorpe, skriver det tyske medie.
Sådan gør du
Forbered kartoflerne
Vælg om du vil skrælle kartoflerne eller ej. Skær dem så i lige store både, så de skal have samme tilberedningstid.
Kog kartoflerne
Bring en gryde med vand i kog, tilsæt salt og en teskefuld bagepulver. Put så dine kartoffelbåde ned i gryden og lad dem koge i cirka 20 minutter, indtil de er 'møre', men stadig faste.
Forvarm ovnen
Mens kartoflerne koger, kan du med fordele forvarme ovnen til 220 °C eller 200 °C varmluft.
Krydr Kartoflerne
Efter 20 minutter er det tid til at tage kartoflerne ud af det kogende vand. Påfør en blanding af olivenolie og salt på dem i et jævnt lag.
Bag kartoflerne
Fordel dine kartoffelbåde jævnt i en ovnfast fad - sørg for de ikke ligger oven på hinanden. Bag dem i den forvarmede ovn i 30-40 minutter. Vend dem af og til for at sikre, at alle sider bliver sprøde.