Kartoffelsuppe er en tidløs favorit, der har fundet vej til mange danske spiseborde gennem generationer.
På kolde dage, hvor vinden rusker udenfor, er der noget særligt ved at samles om en varm skål af den hyggelige klassiker.
I Tyskland kender de også alt til retten, og deres opskrift er faktisk ganske interessant - 'Omas Kartoffelsuppe', som Berliner Kurier bringer, er potentielt endnu bedre end den danske version.
Suppen er alsidig, og der kan let tilføjes ekstra smagsnuancer som bacontern eller creme fraiche for at give en rigere konsistens. Derudover kan man tilpasse den efter det, man lige har i køkkenet, og stadig få et solidt måltid på bordet.
Ingrediensliste
1 kilo kartofler
1 bundt blandet suppegrønt (kunne være selleri, gulerod og porre)
1 løg
2 teskefulde vegetabilsk bouillonpulver
1,2 liter vand
olie (til stegning)
Bacon tern (valgfrit men anbefal)
Crème fraiche
4 små pølser
2 laurbærblade
Evt. brød ved siden af
Fremgangsmåde
'Omas Kartoffelsuppe' – sådan gør du
Forbered dine ingredienser
Vask og skræl grøntsagerne (Kunne være: gulerødder, selleri, persillerod, kartofler og løg/porrer) og skær dem i tern.Steg løg/porrer
Steg løg eller porrer i olivenolie ved middel varme, til de er gennemsigtige. Tilføj evt. bacon for ekstra smag.Kog grøntsager og kartofler
Tilsæt grøntsager og kartofler i en gryde, dæk med vand, og tilsæt bouillon og laurbærblade. Lad det simre i 15 minutter.Purér og tilsæt pølser
Fjern laurbærblade, purér suppen, og tilsæt pølsestykker og evt. bacon. Lad det varmes op i suppen.Afslut med creme fraiche
Rør creme fraiche i og smag til med salt, peber og muskatnød.Servering
Server med frisk brød eller croutoner, og pynt eventuelt med forårsløg eller porrer.Velbekomme!