I Tyskland laver de 'Omas Kartoffelsuppe': Den smager endnu bedre end vores

Af: Lucas Andreas

|

24/10/2024

Livsstil
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Kartoffelsuppen smager fantastisk.

Lige nu læser andre også

Kartoffelsuppe er en tidløs favorit, der har fundet vej til mange danske spiseborde gennem generationer.

På kolde dage, hvor vinden rusker udenfor, er der noget særligt ved at samles om en varm skål af den hyggelige klassiker.

I Tyskland kender de også alt til retten, og deres opskrift er faktisk ganske interessant - 'Omas Kartoffelsuppe', som Berliner Kurier bringer, er potentielt endnu bedre end den danske version.

Suppen er alsidig, og der kan let tilføjes ekstra smagsnuancer som bacontern eller creme fraiche for at give en rigere konsistens. Derudover kan man tilpasse den efter det, man lige har i køkkenet, og stadig få et solidt måltid på bordet.

Ingrediensliste

  • 1 kilo kartofler

  • 1 bundt blandet suppegrønt (kunne være selleri, gulerod og porre)

  • 1 løg

  • 2 teskefulde vegetabilsk bouillonpulver

  • 1,2 liter vand

  • olie (til stegning)

  • Bacon tern (valgfrit men anbefal)

  • Crème fraiche

  • 4 små pølser

  • 2 laurbærblade

  • Evt. brød ved siden af

Fremgangsmåde

'Omas Kartoffelsuppe' – sådan gør du

  1. Forbered dine ingredienser
    Vask og skræl grøntsagerne (Kunne være: gulerødder, selleri, persillerod, kartofler og løg/porrer) og skær dem i tern.

  2. Steg løg/porrer
    Steg løg eller porrer i olivenolie ved middel varme, til de er gennemsigtige. Tilføj evt. bacon for ekstra smag.

  3. Kog grøntsager og kartofler
    Tilsæt grøntsager og kartofler i en gryde, dæk med vand, og tilsæt bouillon og laurbærblade. Lad det simre i 15 minutter.

  4. Purér og tilsæt pølser
    Fjern laurbærblade, purér suppen, og tilsæt pølsestykker og evt. bacon. Lad det varmes op i suppen.

  5. Afslut med creme fraiche
    Rør creme fraiche i og smag til med salt, peber og muskatnød.

  6. Servering
    Server med frisk brød eller croutoner, og pynt eventuelt med forårsløg eller porrer.

  7. Velbekomme!

Mest læste

Disse 4 grøntsager skal du aldrig spise rå Der er masser af rå grøntsager, som er sunde og nærende at spise rå, så længe de bliver vasket grundigt. Der er dog også nogle rå grøntsager, som kan være usunde og endda farlige at indtage.
Derfor skal du aldrig koge et koldt æg Du bør aldrig tage et æg direkte fra køleskabet, og herefter lægge det ned i kogende vand.

Anbefalet til dig