De fleste kender nok til, at ris, pasta og kartofler har et højt indhold af kulhydrater, og derfor indgår det i den danske kost typisk kun i et måltid om dagen.
Sådan forholder det sig dog ikke i mange asiatiske lande som Japan, hvor mange spiser ris til alle dagens tre store måltider.
Alligevel formår Japanerne til stor fascination for omverdenen at være både slanke og sunde.
Og det er der faktisk en god grund til.
Deres hemmelighed ligger ikke kun i risforbruget, men i en række andre aspekter af deres livsstil, der omfatter madkultur, portionsstørrelser og daglig fysisk aktivitet.
Det skriver det hollandske medie brasserie.
Kombinationen af disse faktorer skaber en sund balance, som hjælper dem med at holde en stabil vægt.
Japanerne spiser ris dagligt, men i små, kontrollerede portioner. En skål ris pr. måltid indeholder kun omkring 200 kalorier, hvilket giver dem mulighed for at nyde deres traditionelle mad uden at overskride deres daglige kaloriebehov.
Ved at spise med bevidsthed om indtaget sikrer de, at måltiderne er nærende, men ikke overvældende.
Mange japanske måltider begynder med suppe, som er en vigtig faktor i at reducere det samlede kalorieindtag.
Supper som misosuppe er mættende og lavt kalorieindhold, hvilket betyder, at de reducerer appetitten og hjælper med at undgå overspisning senere i måltidet.
Snacks og usund mad spiller samtidig en mindre rolle i Japan end i mange andre lande, ligesom at junkfood og mellemmåltider er sjældne.
Disciplinen omkring måltider, samt at undgå snacks mellem dem, hjælper med at holde vægten stabil-
En aktiv hverdag er ligeledes en vigtig faktor.
Gåture og cykling er indlejret i den japanske livsstil og hjælper med at forbrænde kalorier dagligt.