Røræg er en klassiker og noget som bliver betragtet som lækker morgenmad flere steder i verden, men selvom de virker nemme at lave, ender mange med at tilberede dem for meget, hvilket gør dem hårde eller gummiagtige.
At lave røræg er enkelt, men en stor fejl, som mange begår, er at overvurdere, hvor længe de skal være i panden. Dette kan resultere i enten brændte æg, der sidder fast på panden, eller våde æg med for meget væske.
Dini Kodippili, der er kok og grundlægger af The Flavor Bender, har afsløret, at den bedste måde at lave 'cremede, luftige røræg' på er at tilføje majsstivelse til æggemassen, inden de steges.
"Brug majsstivelse eller instant clearjel. Dette tilsætningsstof forhindrer, at røræggene afgiver væske efter tilberedning, så du ikke finder en pøl af væske under dine røræg," siger hun ifølge Express.
Det kan virke usædvanligt, men majsstivelse forhindrer dine røræg i at brænde på og forbedrer samtidig deres tekstur og cremethed, så de smager bedre.
Majsstivelse skaber en tynd barriere omkring æggenes proteiner under tilberedningen, som beskytter dem mod høj varme og for hurtig tilberedning.
Ved at bruge majsstivelse bindes proteinerne i æggene bedre, hvilket giver en mere fløjlsblød tekstur, der gør røræggene mere cremede uden at virke hverken for tørre eller våde.
Sådan laver du perfekte røræg
Du skal bruge:
Æg
Mælk eller fløde
Majsstivelse
Smør
Salt og peber
Opskrift:
Hæld mælk (eller fløde) i en stor skål og tilsæt majsstivelse.
Rør, indtil majsstivelsen er opløst, og der ikke er klumper i blandingen. Tilsæt derefter æggene og et nip salt.
Pisk æggemassen grundigt med et piskeris eller en stavblender, så der ikke er nogen klumper af æggehvider. Tilsæt lidt sort peber.
Gør tallerkener og tilbehør klar, inden du begynder at tilberede æggene, da det er en hurtig opskrift.
Varm en stegepande op ved middel-høj varme, og tilsæt smør. Fordel smørret rundt med en spatel, men det behøver ikke at være helt smeltet.
Hæld straks æggemassen i panden, og begynd straks at røre blandingen med spatlen.
Hvis du kan lide ekstremt cremede røræg, skal du fjerne dem fra varmen, før de er helt stivnede. Foretrækker du mere faste røræg, skal du stege dem nogle sekunder længere, indtil æggemassen er helt fast.
Når røræggene er færdige, overføres de til en tallerken og toppes med sort peber, krydderurter, ost eller andre ønskede toppings.
Nyd dine perfekte røræg!