Gordon Ramsay afslører: Nøglen til et perfekt spejlæg er at tilsætte 3 ingredienser til panden

Mad
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Den verdenskendte kok Gordon Ramsay har afsløret hemmeligheden bag at lave det perfekte spejlæg.

Lige nu læser andre også

Hvis du er ude efter et hurtigt, nemt og velsmagende måltid, er æg det oplagte valg. De virker måske simple, men der findes utallige måder at tilberede et æg på, som passer til ethvert tidspunkt på dagen - morgenmad, frokost eller aftensmad.

Røræg, pocherede eller i form af en omelet - alle er gode valg, men en af de bedste måder at spise æg på, er ved at lave spejlæg. Og én ekspert har advaret kokke mod at tilsætte en bestemt ingrediens til deres spejlæg.

Et spejlæg er selvfølgelig ikke den sundeste ret, men det er lækkert og hurtigt at lave - især hvis du bare smækker det på et stykke ristet brød - og særligt, hvis du bruger en 'hemmelig ingrediens'.

Det kan dog være overraskende svært at få et spejlæg til at være helt perfekt. Det er alt for nemt at overvurdere tilberedningstiden og ende med et sejt æg med en hård blomme.

Men ifølge den kendte kok Gordon Ramsay kan man lave et perfekt sprødt spejlæg med en flydende blomme og masser af smag ved at tilsætte tre ingredienser til panden, skriver det norske medie Irish Star.

Ramsay anbefaler at starte med en smule olie på en varm stegepande, efterfulgt af smør, salt og peber for at krydre spejlægget og fremhæve smagen.

Den 58-årige kok foreslår at tilsætte en klat smør på panden og lade det smelte, hvorefter man skruer lidt ned for varmen og drysser en smule salt og peber på, inden ægget slås ud. Krydringen og smørret bruges senere til at øse over ægget, mens det steger, så du på den måde kan låse smagen fast.

Når ægget er slået ud på panden, skrues der op for varmen, og panden rystes let - vent til kanterne bobler og bliver sprøde. Gordon Ramsay foreslår at tilsætte lidt chiliflager for at tilføre en smule ekstra smag, men det er helt op til den enkeltes smagsløg, hvorvidt man ønsker at gøre dette.

Det afgørende trin er at tage en ske og øse det smeltede smør og krydderier fra panden over blommen, hvilket både forbedrer smagen og sikrer, at ægget bliver gennemstegt.

"Alt jeg gør nu, er bogstaveligt talt at tage smørret, ryste panden forsigtigt og øse æggehviden omkring blommen. Det hjælper med at tilberede det," siger Ramsay i en YouTube-video.

"Nogle gange er det ubehageligt med den rå æggehvide omkring blommen, og den bedste metode er at tage en ske og bare øse over ægget. Og se - de sprøde kanter er smukke."

"Flyt panden over på en kold overflade - det hjælper med at få ægget til at slippe, og hvis du vil have æg 'over easy', så kan du vende det. Jeg kan godt lide, at blommen stadig er dejligt flydende."

Når det kommer til at servere det 'perfekte spejlæg' har Ramsay også en række forslag, som du med fordel kan vælge at gøre brug af.

"Når vi skal servere, bruger vi en spartel til at løfte ægget op og dræne det. Og der har vi et smukt, fantastisk og lækkert spejlæg - flydende blomme, sprød og lækker æggehvide. og når man slutter af med et lille drys chiliflager, løfter det virkelig smagen," fortæller han.

Anbefalet til dig