Har du også undret dig? Dette er forskellen på madlavningsfløde og piskefløde

Af: Amalie L.

|

07/05/2024

Mad
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Læs med, og bliv klogere på, hvornår du skal bruge hvad.

Lige nu læser andre også

Når man står i supermarkedet og kigger på udvalget fløde, kan man ofte komme i tvivl om, man skal købe madlavningsfløde eller almindelig piskefløde. Hvilken type vil mon gå bedst til den ret, man har tænkt sig at lave til aftensmad? 

Når vi snakker om fløde, tænker de fleste nok på den fløde, man pisker til flødeskum. Men der findes en anden type fløde, der også fortjener lidt opmærksomhed – nemlig madlavningsfløde.

Det skriver det tyske medie CHIP.

Madlavningsfløde og piskefløde ser måske ens ud, men de er faktisk ret forskellige. Hovedforskellen mellem de to er mængden af fedt. Mens piskefløde typisk har et fedtindhold på over 30%, indeholder madlavningsfløde kun omkring 15-20% fedt. Dette gør en stor forskel på, hvordan vi bruger dem i køkkenet.

Piskefløde er perfekt til desserter og kager, fordi det høje fedtindhold gør det muligt at piske fløden op til en luftig og fast masse.

Derimod er madlavningsfløde lavet til, ja, madlavning! Den har mindre fedt, så den er ikke god at piske, men fantastisk at tilsætte de varme retter, der står og simrer på komfuret.

Hvordan bruger man så madlavningsfløde? Den er ideel, hvis man ønsker lidt ekstra cremethed til gryderetter, supper og saucer, uden at det bliver for fedt. 

Det er en god ide at tilsætte madlavningsfløden sidst i madlavningsprocessen, for at undgå at den skiller.

Hvis du ikke har madlavningsfløde ved hånden, kan du lave en hurtig erstatning ved at blande almindelig piskefløde med mælk. Det giver dig en hjemmelavet version, der fungerer næsten ligeså godt i dine varme retter.

Så næste gang du står i supermarkedet og overvejer, om du skal vælge piskefløde eller madlavningsfløde, tænk på, hvad du skal bruge det til. 

Hvis det er til aftensmaden, så kan du roligt gå efter madlavningsfløden, men hvis du skal lave en dessert, så er det piskefløden, som du bør vælge.

Anbefalet til dig