Et kulinarisk geni har afsløret, hvordan man laver den mest cremede kartoffelmos. Det handler blandt andet om at droppe at koge dine kartofler i noget andet end vand.
Intet slår en dampende bunke kartoffelmos på en kold dag, men at få den fløjlsbløde konsistens til at sidde lige i skabet kan være lige så svært som at mestre en soufflé.
I lang tid har mange nøjedes med middelmådig kartoffelmos, fordi de ikke har været klar over, at der findes en spilændrende teknik, lyder det fra en kendt kok.
Mød Rosemary Gill, der er redningskvinden i dette henseende, der har delt sit bedste trick til at opnå den ultimative luftige og cremede kartoffelmos - og det er endda nemt for nybegyndere.
Som hjernen bag undervisningen på Milk Street Cooking School i Boston har Rosemary delt sine kulinariske guldkorn med folk fra hele verden via det sociale medie TikTok.
I en nylig TikTok-video på Milk Streets konto afslører Rosemary, hvor mange fejler med deres kartoffelmos, skriver The Express.
"Kog dine kartofler i mælk - ikke vand. Kartofler er som pasta. De frigiver stivelse i deres kogevæske," lyder det fra hende i den populære video.
"Det bliver til flydende guld, hvilket giver os en mulighed for at lave silkeblød, cremet kartoffelmos. Når du hælder vandet ud, som du kogte dine kartofler i, ender alt stivelsen i afløbet, så du spilder det. Mælken bliver både kogevæske og erstatning for fløde."
Og for dem, der ikke gider opvask, har hun et andet smart tip: hun moser kartoflerne direkte i gryden, hvorfor du ikke behøver at bruge en skål til dette formål.
Hendes følgere var i fuld beundring over tricket, da en af hendes følgere kaldte hende 'genial' for sine innovative madlavningsteknikker.
"Det her er, hvordan jeg har lavet min kartoffelmos i årevis, og alle spørger altid, hvordan mine kartofler er så gode," lød det fra en anden bruger.