Chocolate digestives kan i år fejre 100-års jubilæum og i anledning af festlighederne har producenten nu afsløret en overraskende sandhed: de fleste har spist kiksene forkert hele deres liv. Det fortæller The Guardian.
Ifølge Anthony Coulson, fabrikschef hos McVitie’s, skal man vende kiksen med chokoladesiden nedad og lade bunden vende opad – stik imod hvad de fleste gør.
Årsagen er ifølge Coulson enkel: hvis chokoladen rammer tungen først, frigives smagen hurtigere, og man får en mere intens smagsoplevelse.
Coulson indrømmer dog, at han trods denne viden stadig har svært ved at ændre vaner og ofte selv spiser dem med chokoladen opad.
Chocolate digestive blev introduceret i 1925 som en videreudvikling af den klassiske digestive fra 1892. Oprindeligt blev den almindelige digestive opfundet af to skotske læger, der mente, at natronindholdet kunne fremme fordøjelsen – deraf navnet. Siden da er varianten med chokolade blevet en fast bestanddel i manges snackskabe.
McVitie’s markerer jubilæet med en større kampagne og åbner blandt andet en pop-up butik på Londons Piccadilly Circus fra 2. til 5. maj.
Det vides endnu ikke, om de vil instruere gæsterne i den “rigtige” spisevinkel – men hvis man vil være tro mod smagen, er det ifølge eksperten altså chokoladen nedad.