Coop i stor nytårsbommert: Det der ikke måtte ske er sket

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er nu blevet tid til at inspicere.

Lige nu læser andre også

Når man bestiller en vegetarisk menu, regner man som kunde med, at hele menuen er uden nogen former for kød.

Hvis man har bestilt en vegetarisk menu ved Coop til nytår, skal man dog være ekstra opmærksom, da de har begået en kæmpe nytårsbommert.

Det skriver Ekstra Bladet.

Coop, som står bag flere af Danmarks største dagligvarekæder, står over for kritik efter en fejl i deres nytårsmenu, der blev markedsført som vegetarisk.

Et uventet element af oksegelatine i desserten har vakt opsigt og fået kritik fra Dansk Vegetarisk Forening, der anser brugen af animalske biprodukter i en vegetarret som både 'misvisende' og 'forkert'.

Den vegetariske nytårsmenu, der blev solgt i SuperBrugsen-butikker landet over, indeholdt en mousse med æble og saltkaramel, som overraskende nok indeholdt animalsk gelatine fremstillet af okse.

"Vegetarisk er meget veldefineret som, at der ikke må være nogen som helst biprodukter fra slagtning af dyr. Det er klokkeklart og slet ikke til diskussion", understreger Rune-Christoffer Dragsdahl, der er generalsekretær for Dansk Vegetarisk Forening.

Coops pressetjeneste har bekræftet til Ekstra Bladet, at der var oksegelatine i desserten. Informationsdirektør i Coop, Jens Juul Nielsen, beklager fejlen og foreslår, at kunder, som ønsker at undgå kødprodukter, selv kan fjerne det røde gelatine-lag på desserten. 

Coops egen definition og forståelse af vegetarisme står i kontrast til deres praksis, som det ses i denne sag, da Coops medlemsblad Samvirke tidligere beskrevet gelatine som 'forbudt' for vegetarer.

Derfor er det en god ide at være opmærksom og tjekke op på ingredienslisten, hvis du står og skal bestille en nytårsmenu, da det åbenbart ikke altid er en selvfølge, at hele menuen er uden nogen former for kød. 

Du kan se Coops nytårsmenu her.

Anbefalet til dig