Uanset om det er en hurtig hverdagsret eller en luksuriøs pastaret toppet med friske krydderurter, så er en god pastaret fast inventar på mange middagsborde. Men kunne din elskede pastaret i virkeligheden være den skjulte sabotør i dit vægttab? Ifølge personlig træner Tom Hull, er svaret på det spørgsmål: Ja.
Det skriver det britiske medie Mirror.
I en populær TikTok-video, der har fået mange til at tjekke deres portionsstørrelse en ekstra gang, afslører Hull en simpel fejl, der kan få din pasta til at veje tungere – både på tallerkenen og på vægten.
Hull forklarer, at mange mennesker ikke er opmærksomme på forskellen mellem tør og kogt pasta, når de tracker deres kalorier. På en pastapakke står der ofte, at 75 gram tør pasta bliver til cirka 180 gram, når det er kogt. Men mange overser dette og måler i stedet 180 gram tør pasta op, hvilket, ifølge Hull, kan føre til et meget større kalorieindtag.
"Så hælder du derefter 180 g op, og du tænker 'ja, det er fint for 286 kalorier', og så koger du det. Men i stedet skal du hælde 75 g op, fordi det ikke er kogt endnu, hvilket så ser sådan her ud," forklarer Hull i videoen.
Så hvis du ikke passer på, kan din pastaret hoppe fra 286 kalorier til over 600 kalorier pr. portion. Et kalorieindtag, du måske ikke havde regnet med, da du besluttede dig for at nyde en lækker skål pasta.
Det lyder måske forvirrende, men som Hull påpeger, vokser pasta i vægt, når det koger. Det er en fejl, der er let at lave i hverdagens travlhed.
Flere af Hulls følgere takkede ham for tippet, og en følger skrev: "Wow, tak. Havde ikke registreret det."