Chiafrø betragtes som en superfood i store dele af verden og kan give kroppen mange fordele. Derfor er det også en god idé, at du sørger for at gøre chiafrø til en del af din kost. Men ved du egentlig, hvad der kan ske, hvis du spiser dem hver dag?
Magasinet Parade talte med diætisten Ariana Wood, som forklarede nogle af de effekter, disse frø kan have.
"Chiafrø er fyldt med mange ernæringsmæssige fordele," siger hun ifølge Parade.
En af fordelene er forbedret fysisk ydeevne, hvilket helt afgjort også er en af de primære årsager til, at mange beslutter sig for at spise chiafrø.
"De indeholder en kombination af de tre hovedmakronæringsstoffer: kulhydrater, proteiner og sunde fedtstoffer, som hjælper med at øge udholdenheden under træning," siger hun.
Chiafrø har også antiinflammatoriske egenskaber og kan hjælpe med at regulere blodsukkerniveauet. Hjertet vil også drage fordel af, at du spiser dem hyppigere, hvorfor du naturligvis ikke bør tøve med at gøre det til en del af din kost.
"De indeholder en blanding af hjertevenlige næringsstoffer som omega-3-fedtsyrer og fibre," siger eksperten.
De er desuden en god kilde til jern og kan fremme en sund fordøjelse, hvilket også er en markant fordel ved dem.
"De opløselige fibre danner en geléagtig konsistens i maven, som hjælper med at regulere tarmbevægelserne," lyder det.
Derudover er chiafrø perfekte til at forhindre vægtøgning og styrke knoglesundheden. Wood forklarer også, at de er rige på magnesium.
"Det forbedrer muskler, nerver, blodsukker og endda blodtrykket," runder hun af.
Hvis du overvejer at gøre chiafrø til en del af din kost, bør du ikke tøve med dette. Der er mange fordele forbundet med at spise dem. En anden fordel er, at de er nemme at integrere i din kost, da de f.eks. kan spises sammen med skyr om morgenen.