Når temperaturen begynder at falde og det bliver koldt udenfor, er det helt naturligt, at man får lyst til en varm kop chokolade. Der er intet mere behageligt end at nyde denne drik sammen med familien, mens man læser en god bog eller ser en film.
Det er også en god idé at gemme lidt af lysten til juletiden, hvor denne drik bliver en af de mest efterspurgte på caféer rundt omkring i landet - både blandt børn og voksne. Og hvis den serveres med churros eller vafler, bliver det næsten endnu bedre.
Selvom mange mener, at denne drik ikke er sund, har den faktisk mange fordele. Derfor kan det være en god idé at give sig selv lov til at nyde en kop varm chokolade i ny og næ, om end det er vigtigt, at man ikke overdriver. Her er nogle af de fordele, der ifølge El Economista er forbundet med drikken:
Antioxidant: Den høje temperatur og kakaoen gavner hjertet og har en positiv effekt på kroppen.
Kilde til calcium: Dette bidrager til kroppens korrekte funktion.
Reducerer stress: Den mindsker ophobet spænding og giver en følelse af lettelse.
Forbedrer hudens sundhed.
Aktiverer blodcirkulationen.
Holder hjernen sund.
Mindsker inflammation - især væskeophobning.
Men dette er ikke det vigtigste. Denne drik har en hjertestyrkende effekt, og dens antioxidante egenskaber støtter både kognitive evner og hukommelse. Det betyder, at den forbedrer evnen til at løse konflikter, øger opmærksomheden og understøtter læring.
Og hvad skyldes dette? Svaret er enkelt: flavonoiderne. En kost med et højt indhold af flavonoider beskytter mod kognitiv aldring ved at fremme iltning i hjernen, reducere blodets viskositet, forbedre blodkarrenes respons og mindske inflammation.