Når der snakkes om, hvilke mad- samt drikkevarer, der kan være med til at fremme sundheden, så kan det være svært at skelne mellem.
Over hele verden har forskere derfor kastet sig over at klarlægge de kortsigtede og langsigtede fordele og ulemper ved at spise bestemte fødevarer.
Og nu har en ny undersøgelse udført af forskere ved Uppsala Universitet i Sverige fremhævet en potentiel risiko ved at drikke komælk - men ikke for alle.
Ifølge Mirror er al komælk skadeligt, fordi sukkeret, laktose, udløser skadelig inflammation og celleskader, som øger belastningen på dit hjerte.
Koronar hjertesygdom beskrives nogle gange som "den stille dræber" og er en meget almindelig dødsårsag i nogle lande.
Men de risici, der er forbundet med det, ser ud til kun at påvirke kvinder, fordi mænd bedre kan fordøje sukkeret.
Teamet fra Uppsala Universitet lavede et studie, der involverede mere end 101.000 mennesker. De kunne til sidst konkludere, at indtagelse af 400 ml mælk dagligt var forbundet med en fem procent højere risiko for koronar hjertesygdom hos kvinder.
Det så endnu mere dystert ud, hvis de drak mere mælk. Hvis man drikker 600 ml. om dagen, så stiger risikoen til hele 12 procent, og drikker man 800 ml. om dagen, hedder risikoen 21 procent.
Du kan heller ikke hjælpe dig selv ved at drikke skummet- eller letmælk, da de skadelige virkninger var uafhængige af fedtindholdet.
Og med mælk i vores latte, morgenmadsprodukter, varme chokolader og meget andet, drikker vi sandsynligvis meget mere, end vi tror.
Forskerne anbefalede, at man kunne mindske risikoen ved at udskifte noget af mælken i sin kost med yoghurt.
Undersøgelsens forfatter, professor Karl Michaëlsson, skriver i tidsskriftet BMC Medicine: »En sund kost er afgørende for at forebygge hjerte-kar-sygdomme. Vores analyse understøtter en sammenhæng mellem mælkeindtag på mere end 300 ml om dagen og højere forekomst af iskæmisk hjertesygdom og specifikt myokardieinfarkt [hjerteanfald] hos kvinder, men ikke hos mænd.
»Den højere risiko hos kvinder var tydelig uanset fedtindholdet i mælken. Udskiftning af ikke-fermenteret mælk med et moderat indtag af fermenteret mælk kan mindske risikoen.«
Der er flere alternativer til at drikke komælk, som bliver mere og mere tilgængelige.
Og selv om det måske ikke er nødvendigt helt at udelukke komælk fra din kost, da det er en god kilde til protein og calcium, kan det være værd at overveje andre muligheder.