Farvel til brie og camembert? Klimaforandringer truer din yndlingsost

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ekstremt vejr og strenge regler kan ændre smagen på franske klassikere

Lige nu læser andre også

Forestil dig en verden uden dine favoritoste – brie, camembert, Roquefort. Hvor tragisk ville det ikke være?

Værst af alt: du behøver måske ikke at forestille dig det meget længere.

Franske osteproducenter står nemlig midt i en krise, der truer ikoniske oste og deres karakteristiske smag og udseende.

Det skriver B.T.

Det hele begyndte med bekymringen om, at den særlige skimmelsvamp, der giver camembert sin velkendte, hvide overflade, risikerer at uddø.

Osteeksperter forsikrer, at andre skimmelsvampe kan bruges, men resultatet vil være en ændret ost – og måske endda en anderledes smag. For mange osteglade hjerter er det næsten utænkeligt.

Men skimmelsvampen er blot én af mange udfordringer.

Klimaforandringerne gør livet endnu sværere for producenterne, der kæmper med både konstant regn i Normandiet og knastørre somre i andre regioner, hvilket påvirker både mælkeproduktionen og ostekvaliteten.

Mest læste

Disse 4 grøntsager skal du aldrig spise rå Der er masser af rå grøntsager, som er sunde og nærende at spise rå, så længe de bliver vasket grundigt. Der er dog også nogle rå grøntsager, som kan være usunde og endda farlige at indtage.
Derfor skal du aldrig koge et koldt æg Du bør aldrig tage et æg direkte fra køleskabet, og herefter lægge det ned i kogende vand.

Anbefalet til dig