En uventet opdagelse som et spiret løg i køkkenet kan overraske mange, men ligesom potteplanter, er friske grøntsager levende og kan fortsætte med at vokse og udvikle sig. Selv efter de er høstet.
Løg udvikler ofte en grøn stængel, når de bruger af deres indre sukkerreserver for at danne en ny plante.
Men betyder det, at løget er uspiseligt?
Eksperter beroliger med, at der er intet sundhedsskadeligt ved at spise spirede løg, så længe de ikke har tegn på råd, såsom blødhed, skimmel eller væske.
Dog kan spirede løg have en lidt bitter og sejere konsistens, hvilket gør dem mindre egnede til rå retter.
Mange kokke anbefaler derfor at bruge spirede løg i opskrifter, hvor de tilberedes, så smagen afbalanceres med andre ingredienser, skriver EatingWell.
For eksempel er de ideelle i en varm kartoffelsalat, lynsyltede eller i smagsintense retter som kimchi og varme saucer.
Hvis man ønsker at undgå spirende løg, er opbevaring afgørende. Varme, lys og fugt får løg til at spire hurtigere.
Køleskabet kan være en fordel i varme, fugtige klimaer, mens et tørt, mørkt skab fungerer fint i køligere omgivelser.
For dem, der opbevarer løg uden køleskab, anbefales det at anvende en mørk beholder for at begrænse lysindtrængning.
I sidste ende er spirede løg både sikre og anvendelige i mange retter – de kan blive en skøn smagsgiver, hvis de tilberedes med omhu og bruges med omtanke.