De fleste er vilde med friske jordbær, da de er fantastiske i en forfriskende salat, i en smoothie og blot spist, som de er. Men nogle gange kan man ende med at købe en bakke og stille den i køleskabet, for så at finde den senere med jordbær, der er blevet smattede og rådne.
Det fik mediet Simply Recipes til at kontakte eksperter på området for at få de bedste tips til, hvordan man bedst opbevarer jordbær.
Den bedste måde at opbevare jordbær på
Eksperterne hos Driscoll's siger, at nøglen til langtidsholdbare bær er enkel.
"For det bedste resultat anbefaler Driscoll's, at du opbevarer dine uvaskede jordbær i deres originale emballage i køleskabet i op til fem dage," siger Frances Dillard, marketingdirektør for det familieejede bærfirma, ifølge Simply Recipes.
Sørg altid for at få dine bær på køl hurtigst muligt, og hold dem så tørre som muligt, foreslår Dillard. De opbevares bedst ved en temperatur mellem 0 °C og 1 °C. Det ideelle sted at opbevare dine bær er derfor grøntsagsskuffen i køleskabet.
"Opbevar jordbærrene i grøntsagsskuffen i deres originale plastikbakke eller i en genanvendelig plastpose, der enten er let åben eller har små lufthuller, for at bevare fugtigheden," siger Nichole Dandrea-Russert.
Hold dem så tørre som muligt, og vask dem først kort tid inden, at du skal spise dem eller bruge dem i en opskrift.
"At vaske jordbær inden opbevaring tilfører mere fugt, hvilket kan fremskynde fordærv og skabe grobund for mug," forklarer Dandrea-Russert.
Når du er klar til at spise dem eller bruge dem i din madlavning, skal du blot skylle dem forsigtigt under koldt vand med blade og stilke på. Dup dem derefter tørre med et stykke køkkenrulle. Først derefter fjerner du blade og stilke. Vask kun de jordbær, du skal bruge, og opbevar resten uden at vaske dem.
"De skal være helt tørre, før de opbevares, for at undgå tidlig fordærv eller mugdannelse," siger Dandrea-Russert.
Hvornår bør du smide jordbærrene ud?
Driscoll's siger, at hvis jordbær opbevares under ideelle forhold, kan de holde sig friske og saftige i tre til fem dage i køleskabet. De anbefaler at følge 'bedst før'-datoen på emballagen og at holde øje med deres glans og jævne, dybrøde farve, siger Dillard.
De kan måske holde sig i op til en uge, men det afhænger af, hvor friske de var, da du købte dem.
"Hvis de har tilbragt tid under transport og på supermarkedets hylder, kan de have kortere holdbarhed i dit køleskab," siger Dandrea-Russert.
Spis ikke jordbær, der er misfarvede med store grønne eller hvide områder, der er blevet bløde. Hvis de er blevet slimede eller mugne, er det også bedst at undgå at spise dem.
Lad ikke jordbær stå uden for køleskabet, medmindre du er ved at spise dem. De bør placeres i køleskabet senest to timer efter, de er blevet vasket og skåret. Hvis de har stået ude længere end det, bør de smides ud.