I løbet af et årti fulgte forskere fra Yangtze Hospital i Jinzhou i Kina intet mindre end 2.184 midaldrende mænd og kvinder med forhøjet blodtryk.
Ifølge en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Frontiers in Nutrition fandt de frem til, at de personer, der spiste tre til fire æbler om ugen, havde 39 % lavere risiko for at dø sammenlignet med dem, der enten undlod eller spiste mindre end ét æble om måneden. Fordelene gælder også bananer.
Forskerne opdagede, at indtag af den stivelsesrige frugt tre til seks gange om ugen reducerede risikoen for for tidlig død med knap 30 %. Endnu bedre? En kombination af begge frugter, der blev spist tre til seks gange om ugen, halverede næsten dødsrisikoen.
Will Bulsiewicz, der er gastroenterolog og forfatter til bogen 'The Fiber Fueled Cookbook', har tidligere beskrevet fordelene ved æbler. Derfor bør du naturligvis ikke være i tvivl om, at det er en god idé at gøre æbler til en fast del af din kost.
Han forklarede, at æbler er en fremragende kilde til fiber, da de indeholder cirka 4,4 gram fiber i et mellemstort æble. De indeholder også en imponerende mængde plantebaserede forbindelser kaldet fytokemikalier, som kan forebygge kroniske sygdomme. Det skriver New York Post.
Derudover er æbler en god kilde til probiotika som pektin, der fodrer de 'gode' tarmbakterier. Æbler med mørkere rødt eller lilla skind, såsom såkaldte red delicious-æbler, har ofte højere niveauer af antioxidanter sammenlignet med dem med lysere skind.
En tidligere undersøgelse viste, at kvinder, der spiste ét eller flere æbler dagligt, havde en 28 % lavere risiko for type 2-diabetes sammenlignet med dem, der ikke spiste nogen. Der vidner igen om, at æbler kan gøre gavn for din krop og dit helbred på flere punkter.
Bananer indeholder derimod 12 % af det daglige behov for C-vitamin, 7 % af det daglige behov for riboflavin, 10 % af det daglige behov for kalium og 8 % af det daglige behov for magnesium.
Bananer er også en fremragende kilde til kalium, som kan hjælpe med at sænke blodtrykket og reducere risikoen for forhøjet blodtryk. De indeholder også dopamin og catechiner, som kan modvirke oxidativt stress, der fremskynder aldring.
Den amerikanske hjerteforening anbefaler fire til fem portioner frugt og grøntsager om dagen.